2024. május 1., szerda

A sportrendszer nem működhet sportmunkások nélkül

A tartományi kormány kitüntette a Tartományi Sport- és Sportorvosi Intézetben oklevelet szerzett sportszakértőket és sportvezetőknek.

Ebben az intézetben több mint tizenegyezer kiváló sportszakértő, köztük Vujadin Boškov, Stevan Sekereš, Milorad Stanulov, Božidar Maljković, Dušan Ivković, Moka Slavnić, Mirko Novosel, Zoran Gajić, Stevan Horvat, Gordana Perkučin, Mile Isaković és Momir Ilić végezte el az elmúlt hét évtizedben a szakmai képzést.

Az okleveleket Dane Basta tartományi sport- és ifjúságügyi titkár, valamint dr. Danijel Župić, a Tartományi Sport- és Sportorvosi Intézet igazgatója adta át tegnap. Basta titkár gratulált a megszerzett tudáshoz, beszédében kiemelte, hogy a sportrendszer nem működhet sportmunkások nélkül!

– Jó edzők nélkül nem lesznek élsportolóink. Biztos vagyok abban, hogy a megszerzett tudást átadják majd a fiatal sportolóinknak, és együtt csúcsteljesítményeket érnek el – mondta Dane Basta. Megköszönte a Tartományi Sport- és Sportorvosi Intézet csapatának, amiért évek óta figyelemmel kísérik, tesztelik és gondoskodnak sportolóinkról. – Titkárságunk további 200 sportszakértő oktatási programjának megvalósítását tervezi az Intézettel és a Vajdasági Sportszövetséggel együttműködve, ez jelentősen hozzájárul majd sportszektorunk fejlődéséhez – tette hozzá a titkár.

Az intézet igazgatója, dr. Danijel Župić is gratulált azoknak a sportedzőknek és szakembereknek, akik mára már egy nagy család részévé váltak. Megköszönte a tartományi kormány és az illetékes titkárság támogatását, amely nélkül elképzelhetetlen lenne a sport színvonalának javítása és sportrendszerünk fejlesztése.