2024. március 29., péntek

A legjobb nyolc között

Túljutott a csoportkörön a Novi Sad női asztaliteniszcsapata a hazai pályán rendezett négyes megmérettetésen, így ott lesz az Európa-kupa negyeddöntőjében.

A továbbjutás már az első két mérkőzés után biztos volt, hiszen először a córdobai spanyol csapatot 3:0-ra, majd a portugál Juncalt 3:2-re győzte le az ezúttal is Makszuti Anetta, Tijana Jokić, Bezeg Réka és Radmila Tominjak alkotta újvidéki kvartett. Az utolsó találkozójuk tétje már csak az volt, ki kap kiemelést a folytatásban, a csoportból kimagasló francia Grand Quevilly ellen azonban 3:0-s vereséget szenvedtek. Szintén a saját csoportjának második helyén teljesítette ezt a szakaszt a Budaörs – Póta Georgina, Fazekas Mária és Dari Helga a Villach és a Bratislava legyőzésével és csak a Reus ellen veszítve jutottak tovább. A férfiak mezőnyében a Pécs nyeretlenül zárta a csoportot, és búcsúzott a bajnokságtól.

Hétfőn már ki is sorsolták a negyeddöntős párosításokat, eszerint a Novi Sad a spanyol Reus ellen, a Budaörs pedig az olasz Quattro Mori ellen lép majd asztalhoz. A párharcokat január második felében rendezik.