2024. április 26., péntek

Sétára fel!

Mintegy száz óbecsei csatlakozott a Szerbia sétál akcióhoz

Óbecsén az idén is megtartották a Srbija hoda – Szerbia sétál elnevezésű akciót, a Lesson Hegymászó Egyesület szervezésében. Az egyesület csatlakozott a Szerbiai Hegymászó Szövetségnek, a nemzetközi túrázás napja alkalmából megtartott rendezvényéhez. Erre az alkalomra a Lesson tagjai mintegy nyolc kilométeres útvonalat terveztek. A résztvevők a Felszabadulás térről indultak az Erdőtelepítők parkja felé, majd az újonnan épített útszakaszon keresztül, az erdőn át, a Tisza mellett haladtak a Sárga házig, majd vissza. A Lesson egyesület tagjai mellett az akcióban részt vettek az óbecsei Samu Mihály Általános Iskola tanulói is, így az óbecseiek dicsekedhetnek azzal, hogy a gyalogos menet mintegy száz résztvevőt számlált.

– Ez már a negyedik Szerbia sétál akció, amelyen részt veszünk, és ezzel mi is támogatjuk a köztársasági akciót. Célunk, hogy ezt az akciót tömegessé tegyük. Várunk mindenkit a szervezetünkbe, fiatalokat és idősebbeket egyaránt, akik alkalmasnak érzik magukat a sétára. A gyaloglás, a séta, az ember egyik legegészségesebb mozgásformája, tehát sokat tehetünk az egészségünk érdekében – mondta Jovanka Stanisavljević, az óbecsei egyesület elnökhelyettese.

A tervek szerint a Lesson Hegymászó Egyesület tagjai október 2-án ellátogatnak a Delibláti-homokpusztára, október 11-én pedig Szabadkára utaznak.