2024. április 26., péntek

Német drótszőrű vizsla nyert

Plamen, a 22 hónapos német drótszőrű vizsla nyerte meg a pacséri Artemisz Ebtenyésztők Egyesülete által 5. alkalommal megszervezett CAC Nemzetközi Mindenfajtás Kutyakiállítást. Plamen gazdája, a mokrini Milan Veskov elmondta, hogy a kutyus szeptember 30-án részt vesz majd a Csehországban, Brnóban megrendezendő világbajnokságon.

– Plamen eddig 15 versenyen vett részt, és mindenhonnan nyertesként tért haza. A szülei is díjnyertesek, az apja kétszer nyert világbajnokságot, az anyja Európa-bajnokságot, a nagyapja szintén világbajnok volt. Ez a pacséri verseny volt a világbajnokság előtti utolsó felkészülésünk – nyilatkozta a tulajdonos a serleg átvételét követően. A pacséri kutyakiállítás kategóriánkénti legjobbjaiból kiválasztott ebek közül a második helyezett egy francia buldog lett, a harmadik pedig egy pomerániai törpespicc.

A kiállításra közel 240 kutyust neveztek be a hazai és a magyarországi ebeken kívül Horvátországból, Spanyolországból, Csehországból, Szlovákiából, Lengyelországból, 84 fajta kutyát értékelt az öttagú zsűri, a boszniai Mirsad Šabanović és a szerbiai Milan Rudović, dr. Sípos Márta, Žika Mitrović, valamint az elnöklő dr. Dragan Janjić. A rendezvényt a Pacséri Gyógyfürdő melletti tisztáson bonyolították le.