2024. május 3., péntek

Kapcsolatépítés a tudásgyarapítás mellett

Szakmai tábor Magyarkanizsán a VMKT szervezésében

Magyarkanizsán csütörtökön délután vette kezdetét a Digitális gazdaság és e-kereskedelem elnevezésű szakmai tábor a Vajdasági Magyar Közgazdász Társaság (VMKT) szervezésében. A háromnapos táborban csaknem 70 fiatal vesz részt, akik zömében Vajdaságból érkeztek, de erdélyi és magyarországi résztvevők is vannak.

A csütörtöki megnyitón a jelenlevőket elsőként Gyetvai Tímea, a VMKT elnöke köszöntötte, aki elmondta, hogy a programokat úgy állították össze, hogy igyekeznek hozzájárulni a jelenlévők szakmai fejlődéséhez, a tapasztalatcseréhez és a kapcsolati tőke bővítéséhez is. Az elnök továbbá kiemelte, hogy a témaválasztás során igyekeztek aktuális témákkal előállni, és neves szakemberek előadásával bővíteni a fiatalok tudását.

A megnyitón felszólalt Magyarkanizsa polgármestere, Fejsztámer Róbert is, aki közgazdászként maga is a VMKT alapítói között van. Fejsztámer kiemelte, hogy a tábor remek lehetőség a kapcsolatépítésre, valamint arra, hogy a programok alatt az előadók és résztvevők között is kötetlen párbeszéd alakuljon ki.

Csütörtökön elsőként  A FinTech térhódítása című előadás hangzott el, Fáykiss Péter, a Magyar Nemzeti Bank Digitalizációs Igazgatóságának igazgatója előadásában. A folytatásban a FinTech aktualitások című előadást dr. Pintér Évától, a Corvinus Egyetem docensétől hallhatták az érdekeltek, valamint Gyakorlati FinTech címmel dr. Bagó Péter, a Corvinus Egyetem adjunktusa adott elő.

A pénteki nap folyamán 10 órától dr.Muhi B. Béla, az Educons Egyetem Közgazdasági Karának professzora Az e-kereskedelem kialakulása és fejlődése nemzetközi és hazai viszonylatban címmel tart előadást, 10:30-tól pedig Erdudac Dánielnek, a szabadkai székhelyű Erdsoft Kft. tulajdonosának a Jogszabályok és webáruházak című előadása következik. A délelőtt folyamán 11:15-től Szávai Attila az Újvidéki Egyetem Közgazdasági Karának doktorandusza adja elő a Digitális kockázatok elleni védelem című előadását. A délutáni előadások 13:30-tól kezdődnek, elsőként dr. Muhi B. Béla Hogyan készítsünk webshopot? című előadása lesz hallható, amit 14:15-től Dudás Ervin, a TMF Service Kft. könyvelői asszisztense és Pálfi Dávid, a Rasveta Kft. fejlesztési menedzserének közös előadása követ, Az internet banking kockázatai címmel. A pénteki nap utolsó előadása 15:15-kor kezdődik, Dobó Róbert a Budapesti Gazdasági Egyetem tanársegédének a Hitelesség az online vásárlás során című előadását hallhatják a résztvevők.

A szakmai programok mellett számos kikapcsolódási lehetőség is adva van a fiataloknak, hiszen tiszai hajókázással, üzemlátogatással, zenei programokkal is készültek a szervezők.