2024. április 26., péntek

Hogyan képzelhetjük el az oltás-lutrit?

A ruha vásárlási utalványokat és pénzbeli bónuszokat követően a kormány még egy motivációs eszközt jelentett be azok számára, akik nem akarják beoltani magukat koronavírus ellen, mégpedig az oltás-lutrit, azaz egyfajta szerencsejátékot. Hasonló eszközökhöz nyúlt több európai ország és az USA is – írja a Szerbiai RTV.
Különféle dolgokat ajándékoznak, vagyis a pénztől kezdve a személygépkocsikon keresztül az állatokig. Amíg az oltakozókat megjutalmazzák, a még mindig ellenkező polgárok számára további korlátozásokat vezetnek be.
A belgrádi sajtóinformációk szerint a főnyeremény egy fővárosi lakás lesz és több Fiat 500L márkájú gépkocsit is kiosztanak majd, emellett turisztikai utalványokat és árengedményeket is lehet majd nyerni.
Mirsad Đerlek, az egészségügyi minisztérium államtitkára bejelentette, hogy az elkövetkező napokban a kormány újabb intézkedéseket fog bevetni az oltakozás serkentése érdekében. Elmondása szerint ő maga az oltakozás kötelezővé tételét támogatja.
A világ más pontjain is hasonló motivációs eszközökhöz folyamodtak: Ingyenes élelmiszerek, fagylaltok, turisztikai utalványok, pénznyeremények, amelyek értéke egymillió dollárig is terjedhet, személygépkocsik, a Fülöp-szigeteken még háziállatok is vannak az oltás-lutri kínálatában.