2021. július 28., szerda

A Villa Gurman 024 és a Pikec a legjobb

Átadták Az utazó magazin legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjait

Átadták Az utazó magazin szavazása alapján 2020 legjobb turisztikai szolgáltatóinak járó díjakat szerdán Budapesten; a legjobb határon túli magyar szálláshelyet és a legjobb külhoni magyar éttermet is díjazták. A topolyai Villa Gurman 024 lett a legjobb vajdasági szálláshely, a bezdáni Pikec csárda pedig a legjobb vajdasági magyar étterem 2020-ban Az utazó magazin szavazása alapján.

Petkov Ákos, a Villa Gurman 024 tulajdonosa elmondta, a szálloda kényelmes és tiszta szobákkal várja a vendégeket, étteremükben pedig ízletesek az ételek. A járvány miatt az elmúlt másfél év azonban nekik sem volt könnyű. – Az étteremrész sajnos sokszor zárva volt, attól függően, hogy éppen milyen szükségállapot volt, de a szálloda tudott dolgozni, és hála Istennek a sok munka meghozta a gyümölcsét, és sikerült ezt a díjat megnyernünk ebben az évben, és úgy látjuk, hogy egyre több és több vendég érkezik hozzánk" – nyilatkozta Petkov.

Sipec Árpád, a Pikec csárda tulajdonosa elmondta, családi vállalkozásként működnek. – Száz ülőhelyes a benti tér, és 120 a terasz, a kerthelyiség, két műszakban kell dolgozni, úgyhogy nem lehet spórolni – fogalmazott.

A határon túli szolgáltatók között erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, muravidéki és horvátországi éttermek, szálláshelyek egyaránt kaptak elismeréseket.      

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a díjátadón kiemelte: fontos, hogy idén is díjazták a határon túli magyar turisztikai szolgáltatókat. Elismerését fejezte ki azoknak, akik a járvány ellenére fejlesztettek, és éltek a bértámogatással is. Közös erőfeszítések eredménye, hogy a járványt visszaszorították, és megtesznek mindent, hogy a következő hullám esetleges kitörésére is felkészüljenek – jelezte. Az oltás az egyetlen megoldás a sikeres védekezéshez, és mindenkit arra bíztatott, hogy oltassa be magát, ha még nem tette meg.

(Fotó: MTI)
(Fotó: MTI)

Potápi Árpád János kitért arra, a közeljövőben a belföldi turizmusra lehet támaszkodni elsősorban. Reményét fejezte ki, hogy az idei nyár a hazai turizmus megerősödését hozza majd. Budapestre pedig újra vissza kell csalogatni a vidéki turistákat – tette hozzá.

Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke arról beszélt, hogy az ágazat még egy leállást nem tudna túlélni, így reménykeltő, hogy az ismereteik szerint nem várható ilyen. Évekbe fog telni a kilábalás, ami már elindult.

Érsek M. Zoltán, Az utazó magazin főszerkesztője elmondta, hogy idén már 19. alkalommal adták át a legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjakat. Közölte: 30 kategóriában díjazták a szolgáltatókat az olvasók és turisztikai szakemberek szavazata alapján.