2024. április 25., csütörtök

Mert kell egy hely

Új közösségi térrel gazdagodott Magyarkanizsa kínálata

A magyarkanizsai strandon szombaton tárta ki kapuit Magyarkanizsa Község Ifjúsági Irodájának új közösségi tere, a StrandHáz.
Mint ahogyan már beszámoltunk róla, a Tisza melletti strand közepén lévő épületbe a fiatalokat barátkozni, olvasni és videójátékozni várják. Ivanović Laura, a községi ifjúsági iroda koordinátora elmondta, hogy a megnyitó kiváló hangulatban telt el.

A jelen lévő fiatalok közül Hubai Dávid szerint kellemes élmény volt a megnyitó, ugyanis az est folyamán vajdasági zenészek részvételével örömzenélést tartottak.
– Nekem leginkább a StrandHáz elülső részében lévő chillzóna, vagyis a lazulós terület nyerte el a tetszésemet, ahol babzsákokon heverészve beszélgethetünk. Hacsak tehetem, naponta ellátogatok az új közösségi térbe.

A StrandHázban ezek után szombatonként különböző kikapcsolódási lehetőségeket, edukatív eseményeket szerveznek, hétköznap pedig kötetlen angol és szerb nyelvű beszélgetések csalogatják a fiatalokat. A magyarkanizsai könyvtár jóvoltából a StrandHáz előtt egy strandkönyvtár várja a látogatókat.
Az épületet Magyarkanizsa önkormányzata bocsátotta az ifjúsági iroda rendelkezésére.