2024. május 10., péntek
A CSOPORT

Az olaszok hibátlan teljesítménnyel csoportelsők

Három csoportmérkőzéséből hármat megnyert az olasz válogatott a XVI. labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjában. A Roberto Mancini által fiatalított együttes az első meccsen 3:0-ra nyert Törökország ellen, a másodikon ugyanilyen arányban Svájc ellen, most pedig 1:0-val felülmúlta Wales válogatottját. Az olaszok tehát 7 rúgott és 0 kapott góllal zárták a kvartettet. A vasárnap késő délutáni meccsen a találkozó egyetlen gólját Pessina szerezte a 39. percben. Wales 1 győzelemmel, 1 döntetlennel és 1 vereséggel 4 pontot gyűjtött össze az A jelű négyesben, de a svájciakhoz képest jobb a gólkülönbségük, ezzel a második hellyel automatikusan a nyolcaddöntőbe jutottak.

Róma: Olaszország–Wales 1:0 (1:0)

Olimpiai Stadion, vezette: Hategan (román). Gólszerző: Pessina a 39. percben.

Olaszország: Donnarumma (Sirigu, 89.)– Tolói, Bonucci (Acerbi, 46.), Bastoni, Palmieri – Pessina (Castrovili, 87.), Jorginho (Cristante, 75.), Verratti – Bernardeschi (Raspadori, 75.), Belotti, Chiesa. Szövetségi kapitány: Roberto Mancini.

Wales: Ward – Rodon, Ampadu, Gunter – Roberts, Morrell (Moore, 60.), Allen (Levitt, 86.), Williams (Davies, 86.) – Bale (Brooks, 86.), Ramsey, James (Wilson, 74.). Szövetségi kapitány: Robert Page.