2024. március 29., péntek

Megújult edzőterem, bővülő hajóflotta

A nagy múltú magyarkanizsai Bratstvo-Testvériség Kajakklubban önkormányzati támogatásból és szponzorok segítségével felújították és új felszereléssel látták el az edzőtermet és hat új hajóval bővült a klub flottája. Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere kedden látogatást tett a kajakklubban és maga is kipróbálta az edzőterem kínálta lehetőségeket.

– A működési kiadások és eszközbeszerzések fedezésére a költségvetési forrásokból Magyarkanizsa község 13 településén több mint harminc sportklub részesül. Örömmel tapasztalhatjuk, hogy fejlődik a nagy hírű és sikeres kajakklub. Az önkormányzat támogatásából megújult az edzőterem, valamint öt kajakkal és egy kenuval bővült a klub hajóflottája. Már közel száz hajó áll a sportolni vágyó fiatalok részére, és ezek nagy része szinte napi rendszerességgel a Tiszán van, szorgalmasan edzenek, gyakorolnak a fiataljaink, akik rendre helyezésekkel, érmekkel és serlegekkel térnek haza Magyarkanizsára a rangos hazai és nemzetközi versenyekről – mondta Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere.

Fejsztámer Róbert polgármester is edzésbe állt

Fejsztámer Róbert polgármester is edzésbe állt

– Az edzőtermünk felújítása a közelmúltban fejeződött be, a meszeléstől a mellékhelyiségek teljes felújításáig átfogó renoválás történt. A meglévő eszköztárunk, a kondigépek, a súlyzók új felszereléssel bővültek. A felújítás értéke eléri a félmillió dinárt, ami nagyban az önkormányzat hathatós támogatásának köszönhető. A kajakok és a minikenu beszerzésével reméljük, hogy még nem merítettük ki az idei év eszközbeszerzéseit. A kajakokat az önkormányzat éves támogatásából vásároltuk, de az egyik minikajak beszerzését Vereckei Ákos olimpiai bajnok kajakozó tette lehetővé, aki jelenleg a szerb válogatott vezetőedzője. Az egyesületünkben félszáz igazolt versenyzővel dolgozunk, de a taglétszám ennek közel a kétszeresét teszi ki a vezetőséggel és a szabadidő-sportolókkal. A versenynaptár igen zsúfolt, hiszen a vízi sportok szezonját éljük, egymást érik a versenyek, gyakran egy hétvégén több versenyre is visszük a kajakozóinkat – számolt be az újdonságokról Csőke Rudolf, a kajakklub elnöke.