2024. április 19., péntek

Újabb letartóztatások a Veljko Belivuk-ügyben

Újabb hat személyt tartóztattak le, akiket azzal gyanúsítanak, hogy közük volt a Veljko Belivuk és a Marko Miljković által vezetett bűnözői csoporthoz, jelentette be a Belügyminisztérium.

Az összehangolt akcióban a Belügyminisztérium emberei, a Szervezett Bűnözés Elleni csoport tagjaival, a belgrádi rendőrséggel, a Biztonsági-Információs Ügynökséggel és a Szervezett bűnözéssel foglalkozó ügyészség közös erővel elfogták S.M. (40), A.D. (24), M.L.S. (21), M.S. (22), V.Đ. (19), és A.S. (21).

A letartóztatott személyeket azzal gyanúsítják, hogy a bűnözői csoport tagjaként szervezett bűncselekményeket és emberrablásokat követtek el.

A házkutatás alkalmával 2 fegyvert, légpuskát, kb. 600 töltényt, kisebb mennyiségű drogot, és több mobiltelefont, számítógépet és pénzt találtak.

Az elfogott személyeket 48 órás őrizetbe helyezték, a bűnvádi feljelentést követően pedig a meghatározott ügyészség veszi kézbe az ügyüket.
Aleksandar Vulin belügyminiszter tegnapi bejelentése alapján újabb bizonyítékok kerültek elő Veljko Belivuk ügyével kapcsolatban.