2024. április 19., péntek

Tamburazenétől lesz hangos a város

Az idei, immár 14. alkalommal megrendezendő Tamburafesztivált augusztus 19-e és 21-e között tartják meg a város központjában, valamint a Péterváradi erődben.

Az eseményen várhatóan nagyszámú hazai és külföldi tamburazenész fog részt venni. Hivatalosan Európa leghíresebb népzenei fesztiváljának, valamint az ország legjobb, ilyen jellegű idegenforgalmi rendezvényének tartják. A versenyrészben összesen hat zenekar fog fellépni Szerbiából, az USA-ból, Horvátországból, Szlovéniából, Magyarországról és Romániából. A közönség – az előző évekhez hasonlóan – a fesztivál három estéjén élvezheti a hazai és külföldi művészek játékát.

Az esemény szervezői bejelentették, hogy a fesztivál kezdetén, vagyis augusztus 19-én a tamburások feldíszített fiákereken felvonulnak a sugárutakon végig a központban lévő utcákon keresztül a Szabadság térig. A városközpontban népzenészek, tamburaegyüttesek és művelődési-művészi egyesületek lépnek fel. Emellett egy sétát is tesznek, melynek során a tamburások a látogatókkal együtt megtekintik a város történelmi látványosságait. A másik két estén a Péterváradi várban gazdag művelődési programmal várják a zenekedvelőket, a gálaműsor keretében átadják a legjobb tamburás együttesnek járó trófeát is, valmint díjazzák a legjobb prímást, bőgőst, szólistát és basszprímást is.