2024. április 26., péntek

A montenegrói határok nyitva állnak a turisták előtt

A Montenegrói Idegenforgalmi Egyesületek Ügynökségének igazgatója, Orhan Hodžić elmondása szerint jó hír, hogy a tavalyival szemben az idei évben nyitva lesznek a határok a turisták előtt, ezzel pedig legalább a szomszédos országok polgárainak lehetővé válik, hogy az Adriára utazzanak – írja a B92 hírportál.

Kihangsúlyozta, hogy már régóta nem volt ekkora az orosz turisták érdeklődése Montenegró iránt, viszont a problémát a repülőgép összeköttetés okozza.

Egyetlen repülőgép vállalat sem, amely járatokat indít, nem fog akkora kapacitással szállítani, mint amennyire szükségünk lenne. A repülőjegyek árai magasak és 600 eurótól egészen 1000 euróig terjednek – mondta Hodžić.

Elmondása szerint a ToMontenegro vállalatától sokat vár el, de még semmit sem tud. Kiemelte, hogy az idegenforgalmi ügynökségek költségei egyre csak gyarapodnak, mindezt pedig nagyon nehéz kibírni.

A tavalyi esztendő széthúzódott, most pedig még rosszabb, de optimisták vagyunk – jelentette ki Hodžić.

Hozzátette, hogy idáig még senki sem dicsekedhet megbeszélt szerződésekkel az idei évre vonatkozóan.

A nyár előttünk van, de semmi sem történik. A főbb tervek és igéretek itt vannak, viszont az ügynökségek, az utasszállítók, a hotelek még mindig semmilyen szerződésekkel nem rendelkeznek – hangsúlyozta ki Hodžić.

Szavai szerint a május 1-jei ünnepekre és a függetlenség napjára csak a régió országaiból lehet szerződéseket kötni.

Elismerésre méltó, hogy az előző esztendővel szemben az idén nyitva tartják a határokat, ez pedig nagyon jó, mivel legalább a szomszédainknak lehetőségük lesz jönni. A tavalyi évben lezártuk a határokat és amikor meghúztuk a vonalat, abból semmi hasznunk sem származott – mondta Hodžić.