2024. május 8., szerda

Megbokrosodott a ló, autók törtek!

Vasárnap dél körül Zentán a Petőfi Sándor utcai körforgalomtól a Vojislav Ilić utcán keresztül az Árpád utcáig tartott az az ámokfutás, amelynek résztvevői egy rozoga fogat, egy megvadult ló és a gyanúsan viselkedő kocsis voltak. Az ámokfutás szenvedő alanyai: négy jelentősen megrongált személygépkocsi és egy, a földből kidöntött tűzcsap.

A lovas kocsi eddig – gazdája szerint is – megmagyarázhatatlan okokból a széles úttest helyett a gyalogjárdán közlekedett, méghozzá vad vágtában. A járda mellett parkoló autók oldalát sorban végig felhasította, a tükröket pedig letörte. Az ámokfutásnak az Árpád utca sarka előtti háznál szakadt vége, de csak azért, mert a kocsi lovastul beszorult a ház előtt parkoló autó és a nagykapu közé.

Az egylovas fogatos kocsi tulajdonosa szerint a lova „megbolondult”, a megrongált járművek tulajdonosai szerint azonban nehezen hihető, hogy a kocsis utcahosszat nem tudta volna a gyeplővel a járdáról az úttestre kormányozni a kocsi elé fogott lovat. A rendőrség hosszú ideig helyszínelt.