2024. április 26., péntek

Szorosabb gazdasági együttműködés Nagy-Britanniával

Siniša Mali pénzügyminiszter ma találkozott Nagy-Britannia külkereskedelmi miniszterével, Graham Stuarttal, akivel a két ország gazdasági kapcsolatairól egyeztetett, valamint a még fokozottabb együttműködésről is. Emellett azokról a projektekről is szó volt, amelyekben a brit vállalatok is érdekeltek.

Mali bemutatta Stuartnak a Szerbia 2025 elnevezésű tervet, amelyet a találkozót követően nyújtott át. A projekt 14 milliárd euró értékű és az egész országra vonatkozó nagyobb méretű tervek megvalósítására szánják.

Hozzátette, hogy szó esett a környezetvédelmi projektekről, valamint a klímaváltozás elleni küzdelemről is. A találkozón megbeszélték, hogy a pénzügyminiszter látogatást tesz Londonban az elkövetkező hónapokban, mely során a befektetőknek bemutatja a szerbiai beruházási lehetőségeket, valamint az országban megvalósuló stratégiai projekteket is.

A két miniszter azt is megbeszélte, hogy a szakmai csapataikat is szorosabb együttműködésre utasítják, annak érdekében, hogy a szerződéseken keresztül hivatalossá is tegyék az együttműködést egyes területeken.