2024. április 26., péntek

„A tömeges immunizáció kulcsfontosságú”

Szabadka polgármestere is megkapta a koronavírus elleni védőoltást

Szabadkán tegnap is folytatódott a tömeges immunizáció, és az új városháza épületében kialakított oltóponton a délelőtt folyamán Stevan Bakić polgármester is megkapta a kínai Sinopharm cég által kifejlesztett védőoltás első adagját.

A polgármester a vakcina felvételét követően elmondta, hogy a tavalyi év végén már átesett a koronavírus-fertőzésen, és a védőoltás felvételével példát szeretne mutatni a polgároknak.

– A vakcina felvétele fájdalommentes volt, és remekül érzem magam. A vakcina felvételével azt az üzenetet szeretném erősíteni, hogy a tömeges immunizáció kulcsfontosságú nemcsak az életek, illetve az egészség megóvása, valamint az egészségügyi rendszer tehermentesítése érdekében, hanem rendkívül fontos a gazdasági fejlődésre nézve is, és annak érdekében is, hogy az életünk mielőbb visszatérhessen a normális kerékvágásba. Szerbiában négyféle vakcina áll ingyenesen a polgárok rendelkezésére, amelyeket a szakintézményeink is megvizsgáltak és engedélyeztek. Meg kell értenünk, hogy a védőoltások nélkül nem tudjuk megállítani a világjárványt, amely szemmel láthatóan hullámokban támad, és sajnos minden újabb hullám egyre halálosabb a mutációk miatt. Jómagam egyszer már átestem a fertőzésen, de ez nem garantálja azt, hogy nem kaphatom el még egyszer. Elégedettséggel tölt el, hogy Szabadkáról milyen sokan döntöttek úgy, hogy felveszik valamely védőoltást, és arra biztatom a polgárokat, hogy minél nagyobb számban jelentkezzenek, hogy minél előbb elérjük a tömeges immunitást – fogalmazott Stevan Bakić, aki azt is elmondta, hogy az eddigiek során csaknem harmincezer szabadkai vette fel a koronavírus elleni védőoltások valamelyikét.