2024. május 1., szerda

Hamarosan nyitnak a Seychelles-szigetek

A Seychelle-szigetek hatóságai bejelentették, hogy március 25-től az ország megnyit a nemzetközi látogatók előtt. Az Indiai-óceánon található populáris szigetország a turistáktól csupán egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztet kérnek. Emellett a látogatóknak karanténba sem kell vonulniuk, valamint nincs mozgáskorlátozás és a védőoltás felvételét igazoló okmányt sem kell felmutatniuk.

Az érkezést követően egy meghatározott helyiségben való minimális idejű tartózkodást is feloldották. A látogatóktól azonban továbbra is kérik a védőmaszkok használatát, a távolságtartást és a tisztálkodási előírások betartását is, mint például az alapos kézmosást.

Az új előírások lehetővé teszik a látogatóknak a hotelekben található összes közös helyiség használatát is. Ezek közé tartoznak a bárok, a medencék, gyerekklubok és a rekreációs központok, amelyek idáig tiltva voltak. Egyedüli kivételt a Dél-Afrikából érkezők képeznek, ahol felfedezték a koronavírus új mutációját. Számukra nem engedélyezett az országba való belépés.

A szigetország megnyitását Sylvestre Radegonde külügy- és idegenforgalmi miniszter jelentette be még a múlt héten, a Seychelle-szigetek Turisztikai Szervezetének ülésén. Ez alkalommal elmondta, hogy az enyhítésekre az immunizáció sikeresen elvégzett kampánya miatt került sor.

Szavai szerint a kormány mindent megtett a lakosság biztonsága érdekében. A szigetország eljutott ahhoz a ponthoz, amikor az országhatárok megnyitása már a következő lépést jelenti és amely biztosítja az ország gazdasági újjászületését.

A szigetország gazdasága elsősorban a turizmuson alapszik. A hatóságok továbbra is végezni fogják az előírások szigorú betartását.