2024. május 8., szerda
BAJNOKOK LIGÁJA

Emberelőnyben sem ment az Öreg Hölgynek

Leginkább buta egyéni hibák jellemezték a Juventus és a Porto visszavágóját kedden este a BL nyolcaddöntőjében. A rendes játékidő 2:1-es torinói sikerrel zárult, így kétszer tizenöt perces hosszabbítás következett. Bár a végeredmény 3:2 lett az Öreg Hölgy javára, 4:4-es összesítéssel a portugálok jutottak a negyeddöntőbe. A találkozón a Porto szerzett vezetést Sergio Oliveira tizenegyesével, majd Chiesa – aki a rangadó legveszélyesebbje volt az olaszok oldalán – duplájával fordítottak a Zebrák. A Juventus Taremi két sárgája után az 55. perctől emberelőnyben játszott, de a hosszabbításban ismét Oliveira lőtt gólt: a középpályás 30 méterről talált be egy laposan rúgott szabadrúgással, amihez a hazai sorfal pocsék felugrása szolgáltatta az utat. A lefújás előtt Rabiot kialakította a meccs végeredményét (3:2), de ez már nem segített a Juvén. Érdemes még kiemelni, hogy a vendégek védelmében a 38 éves Pepe fantasztikus munkát végzett: 18-szor tisztázott, 8-szor labdát szerzett, és összes fejpárbaját megnyerte.

Pepe kiválóan semlegesítette a Juventus támadásait (Fotó: Beta/AP)

Pepe kiválóan semlegesítette a Juventus támadásait (Fotó: Beta/AP)

Az est másik összecsapásán a Borussia (D) Haaland két góljával szűk egy óra alatt biztosította a továbbjutást a Sevilla ellen. A németek sikerén az sem változtatott, hogy En Neszyri a hármas sípszóig egalizált (2:2). Haaland karrierje során már 20 gólt lőtt a BL-ben, ehhez mindössze 14 meccsre volt szüksége. Csak összehasonlításképpen: Messinek 40, Cristiano Ronaldónak 56 fellépésre volt szüksége ugyanennyi gólhoz…

BL, nyolcaddöntő, visszavágó: Juventus–Porto 2:1 (h. u. 3:2, tj. a Porto 4:4-gyel, idegenben lőtt több góllal), Borussia (D)–Sevilla 2:2 (tj. a Bourssia (D) 5:4-gyel).