2024. április 26., péntek
EGY EZOTÉRIAI TANÁCSADÓ NAPLÓJÁBÓL

Tízmilliószoros napok energiája

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 20 év folyamán jegyeztem fel. Minden történet valódi, csak a neveket változtattam meg, a klienseim iránti diszkréció miatt. Bizonyára mindenki talál majd valami hasznosat a maga számára.
– Üdvözlöm, végre ebben az évben nem fogom elmulasztani, hogy kihasználjam a tízmilliószoros napok energiáját. Hallottam róluk, de szeretném pontosan tudni, hogyan hatnak, pontosan mikor vannak az idén, hogyan tudom kihasználni, hogyan tudok teremteni velük, s hogyan tudok megszabadulni bizonyos dolgoktól. Sőt, van egy nagyszerű tervem, ezeket az energiákat fokozni szeretném rúnákkal, pecsétekkel, kristállyal vagy már amit ön ajánlani fog. Tudom, hogy el kell mondjam hozzá a pontos kívánságaimat, van is négy kívánságom, mert tudom, hogy négy ilyen nap van egy évben. Kérem, meséljen nekem ezekről a napokról, mondja el, hogy mivel fokozzuk fel még jobban a kérésünket! Barátnőm szerint ez is egy amolyan átvett ünnep, szerinte van elég saját ünnepünk, hagyományunk, szerinte a nőnap, a Valentin-nap, a tízmilliószoros nap nem a mi ünnepünk, és nem kell velük foglalkoznunk. Én viszont nem így, s tudom, hogy ön se így gondolja. Annyira elfelejtettünk örülni! Annyira nehezen látjuk meg a dolgokban a szépet és az izgalmasat! Ezek az ünnepek igaz, hogy átvett ünnepek, nyugaton vagy Ázsiában elterjedt jeles napok, de akár egy-egy érték, szakma vagy betegség világnapja is csupán annyit tesz, hogy az adott napot kicsit ünnepibbé varázsolja, s az energia arra összpontosuljon. Megtanít bennünket arra, hogy ezeken a napokon valamire jobban figyeljünk. Tehát mondjon nekem többet ezekről a napokról, s hogy melyiken milyen kívánságra összpontosítsak!
– A tibeti buddhisták legfontosabb ünnepeiket dharmacsakra napoknak, avagy Nagy Buddha napoknak nevezik. Minden évben négy ilyen különleges energiájú napot tartanak számon, amelyek évente más és más napokra esnek, mert azokat a Hold járása alapján számolják. Ilyenkor a gondolatok, a cselekedetek ereje, hatása is megsokszorozódik. A tízmilliószoros napokon érdemes pozitív megerősítéseket, mantrákat használni, és érdemes számba venni, hogy mi minden jó az életünkben. Ha ugyanis számba vesszük ezeket a jókat, akkor még több jót vonzhatunk a hétköznapjainkba. A tibetiek hite, vallása szerint tízmilliószoros erejűek. De nemcsak a pozitív gondolatokkal teremthetünk ilyen elsöprő erővel, hanem az ártó, negatív gondolatokkal is. Épp ezért ezeken a napokon a jóra, a pozitívumokra érdemes gondolni elsősorban, s persze köszönetet, hálát adni mindenért, amit az élettől kaptunk. Természetesen ekkor érdemes a saját céljainkra is összpontosítani, szertartást, rítust csinálni, meditálni, imádkozni, mert ennek a hatása sokkal erősebb lesz. És igen, ahogyan gondolta, érdemes megerősíteni is bizonyos talizmánnal, vagy speciális rítust végezni. Ne hibáztassunk másokat a saját életünk nehézségeiért, hanem ismerjük fel, hogy boldogulásunkért egyedül mi tehetünk. Ha az életünk nem épp olyan, mint amire vágyunk, az a mi döntéseink következménye, és nem mások tehetnek róla. Természetesen nemcsak a tudatos döntések tartoznak ide, és nemcsak ebből az életből, de mindenképpen bármin javítani tudunk, főleg ezeken a napokon. Változtassunk gondolkodásunkon! Szabaduljunk meg a tízmilliószoros napokon a fájdalmas gondolatoktól, érzésektől, azoktól a cselekvésektől, szokásoktól melyeket nem kedvelünk! A tízmilliószoros napokon gondoljunk tudatosan arra, amit el szeretnénk érni, lássuk magunkat boldognak, sikeresnek! Ha ezeken a napokon nagylelkűek vagyunk embertársainkkal, adományozunk, mindez tízmilliószoros erővel hat vissza ránk is. Tehát ezek a napok az idén, 2021-ben a következő dátumokon lesznek:
Az év első holdhónapjának 15. napján rendezik a Csodák ünnepét. 2021. február 27-én lesz tehát az első tízmilliószoros nap, a hívek a hagyomány szerint vajból készült mécseseket, gyertyákat gyújtanak majd, s Buddha csodatévő tetteire emlékeznek. Ekkor érdemes a legnagyobb kívánságunkra gondolni, amely akár csodával határos. Itt rúnákkal érdemes erősíteni a varázslatunkat, imánkat, képzeletünket. Bevonzásra alkalmas.
A negyedik holdhónap 15. napján rendezik a születés, a megvilágosodás, a halál évfordulóját. Ez 2021. május 26-án lesz, ez a második tízmilliószoros nap, ekkor ünneplik Buddha születésnapját, valamint azt a jeles eseményt is, amikor 35 évesen megvilágosodott, és megszabadulását a földi szenvedéstől is ekkor ünneplik. Ilyenkor érdemes fordulatot kérni, valaminek legyen vége, s valami új szülessen helyette. Ekkor a pecséteket ajánlom.
A hatodik holdhónap 4. napja imakerék ünnepének fordítható. Ezen a napon emlékeznek Buddha első beszédére, a Négy Nemes Igazság tanára, július 14-én. Ez főleg a tudással, beszéddel kapcsolatos dolgokra hat, de ide tartoznak az iratok beszerzésével, az utazással kapcsolatos dolgok is, ugyanúgy a megértés, a családi béke, emberek közötti jó viszony erősítése. Itt a kristály segít legjobban, azzal fokozhatjuk rítusainkat, gondolatainkat.
A kilencedik holdhónap 22. napján, október 27-én rendezik a Mennybemenetel ünnepét. A legenda szerint Buddha köszönetet mondott édesanyjának, mert megszabadította őt a szánszárától, vagyis a születés és a halál körforgásától. Mennybe szállt az istenek közé, ahonnan később visszatért, és tanított. Ez főleg arra jó, hogy valamitől megszabaduljunk, legyen az akár betegség, akár szegénység, akár rossz érzés, rossz szokás, függőség, teher, ellenség. Talizmánnal erősíthetjük.
A tízmilliószoros napok 2021-ben különleges jelentőségűek. A legnehezebb időszakokban a legfontosabb, hogy pozitív jövőképet lássunk magunk előtt. Gondolataink teremtik a világunkat. Minél pozitívabb a bennünk élő kép, annál pozitívabb, örömtelibb lehet az életünk is. Az elmúlt, világszerte nehéz év ellenére is volt sok olyan ember, aki egészséges maradt, sőt javult az egészsége, volt olyan is, akit nem érintett a kereset csökkenése és a munkanélküliség, sőt gyarapodott, esetleg munkába állt, voltak olyanok, akiket boldog események örvendeztettek, boldogságban, szeretetben részesültek – s ezek nem azok az emberek voltak, akik folyton aggódtak, akik túlságosan féltek, akik szidták a vezetőket, Istent vagy bárkit. A mostani időszakban talán még fontosabb a pozitív gondolkodás, a hit, a remény, az erő, a pozitív jövőkép erősítése. S épp ezért mindenképpen érdemes:
* hálát érezni minden jóért, ami velünk történt és történik,
* minél több pozitív érzést, eseményt felidézni, mert amire gondolunk, annak adjuk az energiát, azt teremtjük, sokszorozzuk meg, azt vonzzuk be az életünkbe,
* pontosan megfogalmazni a pozitív kívánságokat, kéréseket, üzeneteket,
* türelmet gyakorolni, segíteni, akinek csak lehetséges,
* könyörülettel, empátiával közelíteni mindenkihez,
* önzetlenül szeretni, elfogadni a többi embert,
* minél többet meditálni, lazítani, nem pedig aggódni, félni,
* lehetőség szerint pozitívan gondolkodni, nem okolni, elítélni másokat.