2024. május 8., szerda
VÍZILABDA

A hölgyek is elkezdték

A hétvégén elrajtolt a hazai női vízilabda-bajnokság idei kiírása. A sorozatban ezúttal négy belgrádi – a Crvena zvezda, a Palilula, a Vračar és a Taš 2000 –, három vajdasági csapat – a Zenta Yordo, a szabadkai Spartacus és az újvidéki Vojvodina – és a valjevói Valis szerepel. A bajnokság első szakaszában hét fordulót rendeznek (mindenki játszik mindenkivel), majd alsó- és felsőházra oszlik a mezőny, ahol ismét lebonyolítanak egy csoportkört. Ezt követi az elődöntő, majd a finálé.

A Zenta idén utánpótláskorú játékosokkal szerepel, így vélhetően az alsóházba kerül majd az alapszakaszt követően. Tóth László együttese első mérkőzésén 19:11-re kikapott a Taš 2000 otthonában. A szabadkaiak szintén fiatal játékosokkal indulnak, a zömében 18 éven aluliakból álló gárda a jóval tapasztaltabb Crvena zvezdától szenvedett 28:7-es vereséget a nyitányon.

Eredmények, 1. forduló: Crvena zvezda–Spartacus 28:7, Vojvodina–Vračar 28:6, Palilula–Valis 37:2, Taš 2000–Zenta Yordo 19:11.

A negyeddöntőben sem lesz egyszerű

A női Euroliga múlt heti selejtező tornáit követően vasárnap az európai szövetség (LEN) közzétette a negyeddöntő sorsolásának eredményét. Eszerint az oda-vissza vágós, egyenes kieséses szakaszban a budapesti UVSE a spanyol Mataróval, a Dunaújváros pedig a Romával találkozik. A párharcok győztesei az Euroliga, míg a vesztesei a LEN-trófea négyes döntőjében mérkőzhetnek majd. A negyeddöntő első találkozóit február 27-én, a visszavágókat pedig március 13-án rendezik.

A negyeddöntő sorsolása: Kirisi (orosz)–Uralocska (orosz), Sabadell (spanyol)–Olimpiakosz (görög), Mataro (spanyol)–UVSE (magyar), Roma (olasz)–Dunaújváros (magyar).