2024. május 1., szerda

Megkezdődött a tömeges oltás az Újvidéki Vásáron

A koronavírus-elleni tömeges immunizáció első néhány órájában több száz újvidéki lakos vette fel a védőoltást az Újvidéki Vásáron, jelenti a 021.rs hírportál. Az illetékesek szerint az e-közigazgatás portálon keresztül jelentkezők közül mintegy 730 polgár kapott hívást az első napra, de azoknak a polgároknak is beadták a vakcinát, akik nem kaptak értesítést. Mint mondták, az Újvidéki Vásáron 10 rendelőt alakítottak ki.

A polgárok ma a kínai Sinofarm gyártó koronavírus-elleni vakcináját vehetik fel, Újvidéken ebből jelenleg 5500 adag van. A napokban további adagok érkeznek a kínai és az orosz vakcinából is. További dózisok várhatók a Pfizer-féle oltóanyagból is, amivel mintegy 3500 újvidéki lakost oltanak be.

Dr. Vladimir Petrović, a Vajdasági Közegészségügyi Intézet igazgatója a Vajdasági RTV-nek elmondta, hogy a tartományba 23.000 adag oltóanyag érkezett.

„Minden egészségügyi intézmény megkapta az oltást, és egy prioritási lista szerint végzik a vakcinációt, először 75 év feletti, majd 64 és 75 év közötti polgárok, majd más kiemelt csoportokba tartozók vehetik fel a védőoltást" – magyarázta.

A hírportál szerint eddig 25.000 újvidéki lakos jelentkezett a vakcina felvételére.

Az Újvidéki Vásáron készült képeinket itt tekinthetik meg.