2024. április 26., péntek
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Két pofon egy nap alatt a Juventusnak

Csúnya karácsonyi ajándékot kapott az Öreg Hölgy a Serie A-ban. Nem elég, hogy Andrea Pirlo gárdája hazai pályán 3:0-ra kikapott a Fiorentinától, még további három pontot is levontak a Zebráktól. Még a szezon elején történt, hogy a Juve és a Napoli koronavírus-fertőzés miatt nem játszotta le az egymás elleni találkozót, a meccset pedig 3:0-val a torinóiaknak adta a sportági szövetség. A nápolyiak ezután fellebbeztek, a bíróság pedig Gattusóék javára ítélt, így a kék mezesek visszakapták a tőlük levont egy pontot, míg a Juventustól elvették az akkor adott három egységet. A Napoli az ötödik helyről a harmadikra lépett előre, míg a címvédő visszaesett a negyedik helyre.

Spanyolországban is hétközi fordulót rendeztek: az Atlético a hat meccse nyeretlen Sociedadot verte (2:0), a Sevilla minimális arányban felülmúlta a Valenciát (1:0), a Barcelona pedig a Valladolid ellen javította idegenbeli mérlegét (3:0). Angliában a ligakupa küzdelmeiben az Ágyúsok négyet kaptak a Manchester Citytől, Arteta szenvedése a londoni kispadon tehát tovább tart.

Angol ligakupa, negyeddöntő: Brentford–Newcastle 1:0, Arsenal–Manchester City 1:4. Német kupa, 1/16: Augsburg–Leipzig 0:3, Ulm–Schalke 1:3, Braunschweig–Borussia (D) 0:2, Elversberg–Borussia (M) 0:5, Union–Paderborn 2:3. Olasz bajnokság, a 14. fordulóban: Crotone–Parma 2:1, Juventus–Fiorentina 0:3. Az élcsoport: Milan (–1) 31, Inter (–1) 30, Napoli (–2) 24 pont stb. Spanyol bajnokság, a 15. fordulóban: Elche–Osasuna 2:2, Valencia–Sevilla 0:1, Huesca–Levante 1:1, Sociedad–Atlético 0:2, Valladolid–Barcelona 0:3, Villarreal–Athletic 1:1. Az élcsoport: Atlético (–2) 32, Real Madrid (–1) 29, Sociedad (+1) és Villarreal 26 pont stb.