2024. április 26., péntek

Összefogással a gyógyulásért

Tovább gyűjtenek Olivér részére

Szombaton délelőtt ismét Pál Gajódi Olivér számára rendeztek jótékonysági akciót a zentai piacon, immár harmadik alkalommal. A Vöröskereszt segítségével megvalósult esemény során az önkéntesek süteményeket és ékszereket kínáltak az arra járóknak pénzadományért cserébe. Farkas Laura, az akció fő szervezője a közösségi médiában közzétett bejegyzésében közölte, hogy a néhány órás esemény során 130 eurót és több mint 128 ezer dinárt gyűjtöttek össze a gerincvelői eredetű izomsorvadásban szenvedő kisfiú számára, a Vöröskereszt hétfőn utalja át az összeget a család részére.

Olivérnek gyűjtöttek a zentaiak (Gruik Zsuzsa felvétele)

Olivérnek gyűjtöttek a zentaiak (Gruik Zsuzsa felvétele)

A jótékonysági akció célja az volt, hogy hozzájáruljon a kisfiú számára gyógymódot jelentő génpótló terápia költségeihez, melynek összege mintegy kétmillió euró. A Zolgensma nevű készítmény a betegség kialakulásáért felelős hibás vagy hiányzó gént pótolja a beteg szervezetében. A legkorszerűbb kutatási eredmények felhasználásával készült szert még csak idén engedélyezték Európában, de az elmúlt időszakban már több kisgyereknek segített a korábban gyógyíthatatlannak tartott betegség következményeinek leküzdésében, lehetőséget adva nekik a teljes életre.

A szombati akción mintegy 15 önkéntes vett részt, köztük a még általános iskolába járó Eke Nikolettával, aki amellett, hogy muffint sütött, egész délelőtt segédkezett abban, hogy sikeres legyen a gyűjtés. Mint mondta, azért vállalta a részvételt, mert nagyon szeretne segíteni Olivérnek:

– Mindenki megérdemli, hogy egészséges élete legyen. Van esély rá, hogy összegyűjtsük a pénzt, és nagyon szeretnék ennek a kisfiúnak boldog életet.

A kisfiú számára folyamatosan szerveznek pénzgyűjtési akciókat, a közösségi médiában jótékonysági liciteken is részt lehet venni, valamint pénzutalással és SMS-küldéssel is hozzájárulhatunk a kisfiú gyógyulásához. Minderről részletes információk az Olivér – SMA baby nevű Facebook-oldalon találhatók.