2024. május 10., péntek

Igazságszolgáltatás

Ünnepel a Sevilla (Fotó: Beta/AP)

Ünnepel a Sevilla (Fotó: Beta/AP)

Olykor furcsa játékra képes az élet, a legdrámaibb pillanatok megtestesítőjeként pedig a sportot használja fel. Antonio Conte két év alatt átformálta a milánói Intert, a Serie A-ban megszorongatva az abszolút uralkodó Juventust, az Európa-ligában döntőbe vezetve a csapatot. Az együttes belga csatára, Romelu Lukaku élete szezonját futotta, rekordot rekordra halmozva, hogy aztán egyetlen mozdulattal minden erőfeszítését semmissé tegye…

A másik oldalon Julen Lopetegui vezetőedző alig két éve vált nevetség tárgyává a Real Madrid és a spanyol válogatott kispadján, ezúttal azonban ő mosolygott a végén, és megmutatta, hogy igenis a minőségi edzők közé tartozik. Pénteken este a Sevilla 3:2-re nyert az Inter ellen az El fináléjában. A döntő hőse a duplázó De Jong, antihőse pedig az öngólt szerző Lukaku. A belga a 74. percben 2:2-es állásnál rosszul nyúlt bele Diego Carlos ollózásába, saját kapujába rúgva a játékszert. Lopetegui egy egyéni kvalitásokban gyengébb gárdával felülmúlta az olasz bajnokság második helyezettjét. Az andalúziai klub folytatta hihetetlen sorozatát: a Sevilla hatból hat El-döntőt megnyert, ezzel egyértelmű csúcstartója a második számú európai kupaversenynek.

Európa-liga, döntő: Sevilla–Inter 3:2.

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA

A nőknél is francia–német döntő?

A férfi BL után a női BL-t is rövidített formában, minitornaként zárja le az UEFA. A negyeddöntőtől kezdődően a csapatok Baszkföldre tették át székhelyüket. A bilbaói San Mamésben és a San Sebastian-i Anoeta stadionban rendezett meccseken a Barcelona, a Wolfsburg, a PSG és a Lyon diadalmaskodott. Az elődöntőkre holnap (kedden) kerül sor, és elképzelhető, hogy a nőknél is francia–német finálét tartanak. A döntőbe jutásért a PSG a Lyonnal, a Wolfsburg a Barcelonával küzd meg.

Női BL, negyeddöntő: Atlético–Barcelona 0:1, Glasgow–Wolfsburg 1:9, Arsenal–PSG 1:2, Lyon–Bayern 2:1. Az elődöntő párosítása (augusztus 25.): PSG–Lyon, Wolfsburg–Barcelona.