2024. április 26., péntek

Ismét Fejsztámer Róbert a polgármester

Megalakult az új összetételű magyarkanizsai községi képviselő-testület

Pénteken tartotta meg alakuló ülését a magyarkanizsai községi képviselő-testület, ahol a polgármester személyét illetően nem történt változás, továbbra is, mint ahogy az elmúlt négy évben, Fejsztámer Róbert ülhet be a városvezetői székbe. A testületben ugyanakkor történtek személycserék, ami a tagokat illeti. Az alpolgármester is, ahogy az előző négy évben, a Szerb Haladó Párt tagja, Nebojša Rakić lett. A testület elnöke a VMSZ színeiben politizáló Lackó Róbert, elnökhelyettese a szintén VMSZ-es martonosi Dencs Valéria. A titkár, ahogy az ezt megelőzőekben, most is Rácz Major Diána lett. A tanácstagok tekintetében bekövetkezett változások eredményeképp a mezőgazdasággal megbízott tag: Vass Zoltán (VMSZ), közoktatással és ifjúságpolitikával megbízott: Bagány Ágnes (VMSZ), művelődéssel és civil szervezetekkel megbízott: Vörös Túrú Anita (VMSZ), idegenforgalommal és tájékoztatással megbízott: Újvári Zsombor (VMSZ), szociális és egészségvédelemmel megbízott: Bicskei Ibolya (VMSZ), környezetvédelemmel Zoran Tomint (SZHP), kommunális tevékenységekkel Marko Žderót bízták meg, 26 mellettük és 2 ellenük letett vokssal. A 29 tagú községi képviselő-testületben 20 mandátumot a Vajdasági Magyar Szövetség tudhat magáénak, 5 képviselőt delegált a Szerb Haladó Párt, kettőt az Ukrok polgári csoport és egyet-egyet a Vajdasági Front és a Szerb Szocialista Párt. A 7 tagú községi tanács tagjai közül 5 helyet a VMSZ tudhat magáénak, 2-t pedig a Szerb Haladó Párt.

Az ülés végén az Ukrok – Tandari Zoltán polgári csoport nevében Tandari Zoltán emelkedett szóra, aki elmondta, hogy ezentúl a Szerb Haladó Párt frakciójában politizálnak.

Az ülést követően a régi-új polgármester, Fejsztámer Róbert a sajtónak adott nyilatkozatában megköszönte a bizalmat a község polgárainak, valamint a további munkájukról is szót ejtett.

– Magyarkanizsa község polgármestereként bízom benne, hogy tudjuk folytatni azt a munkát, amit az elmúlt négy évben elkezdtünk és kitűztünk a stratégiai célok megvalósítása érdekében. A kampány során is sok szó esett arról, mi mindent szeretnénk elérni, amely munkát lassítja a vírusjárvány, és ez mind az önkormányzat működését, mind a gazdaság lendületét befolyásolja, ugyanakkor bízom benne, hogy mindazt, ami elhangzott és terveink között szerepelt az előttünk álló négyéves ciklusra, sikerül majd megvalósítanunk. Külön kiemelném az idegenforgalom további fejlesztését, és bízom abban is, hogy sikerül felépíteni a wellnessközpontot és a hozzá tartozó szállodát, ami majd ki tudja szolgálni a nagyobb turisztikai igényeket, illetve folytatjuk a közintézményeink fejlesztését is, ahogy eddig is tettük. Az óvodák, iskolák felújítása folytatódik, ennek az első lépése már most zajlik, hiszen újítjuk a magyarkanizsai bölcsődét, és tervezés alatt van a martonosi általános iskolának is a felújítása. A kommunális beruházások is folytatódnak, mind az ivóvíz minőségének javítása érdekében, mind pedig a szennyvízelvezetés érdekében. Természetesen mindazt a társadalmi tevékenységet, ami a családok erősítését és egy családorientált önkormányzat működését szolgálja, továbbra is folytatni fogjuk. Arra törekszünk, hogy a bizalmat megszolgáljuk – mondta a polgármester.

Az alpolgármester, Nebojša Rakić is köszönetet mondott azoknak a polgároknak, akik bizalmat szavaztak nekik, és kifejtette, hogy a megkezdett úton haladnak tovább, és bízik benne, hogy a közeljövőben hasonló volumenű projekteket hozhatnak létre Magyarkanizsán, mint az ezt megelőző években. Lackó Róbert, az új képviselő-testületi elnök az együttműködésben gazdag előttük álló négy év fontosságát hangsúlyozta a sajtónak adott nyilatkozatában.