2024. május 9., csütörtök
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Lampard csodája

Lampard a jövő csapatát építi Londonban (Fotó: Beta/AP)

Lampard a jövő csapatát építi Londonban (Fotó: Beta/AP)

Az első Chelsea-nél töltött évében Frank Lampard vezetőedzőként legyőzte az Arsenalt, a Tottenhamet, a Liverpoolt és a Manchester Cityt is, vasárnap este pedig a Leicester felett aratott 1:0-s sikerrel bejutott az FA-kupa elődöntőjébe. A londoni kékek kiváló szezonja előremutató lehet, s elnézve Roman Abramovics átigazolási piacon való mozgását, a Chelsea-vel hosszú távon is számolni kell. A másik esti párharcon a Manchester City 2:0-val felülmúlta a Newcastle együttesét. A szövetség a sorsolást is megtartotta: az elődöntőben Manchester United–Chelsea és Arsenal–Manchester City párharcot rendeznek.

A Real Madrid kínkeservesen, de végül 1:0-val abszolválta a sereghajtó Espanyol elleni kötelezőt. A mindent eldöntő gólt Casemiro lőtte az első félidő hajrájában, a mérkőzés legjobbjának mégsem ő, hanem az asszisztot adó Benzema tekinthető. Courtois-nak is akadt dolga: a belga kapus ötször hárított. A királyiak a három pont megszerzésével továbbra is a La Liga élén állnak, sőt, már lépéselőnyben vannak a címvédő Barcelonával szemben.

A Serie A-ban a Milan kisebb meglepetésre elbánt a Romával, az Atalanta pedig szokásához híven sokgólos mérkőzést játszott. A bergamói alakulat 3:2-re verte az Udinesét. A bajnoki titulus szempontjából a legfontosabb összecsapás a Parma–Inter volt. Conte milánói fiai a 15. percben kerültek hátrányba, ám óriási hajrával 2:1-re megfordították a meccset. A Nerazzurri 8 pont távolságból követi a Juventust.

Angol bajnokság, a 32. forduló: Watford–Southampton 1:3. Az élcsoport: Liverpool 86, Manchester City 63, Leicester 55 pont stb. FA-kupa, negyeddöntő: Leicester–Chelsea 0:1, Newcastle–Manchester City 0:2. Olasz bajnokság, a 28. forduló: Milan–Roma 2:0, Napoli–SPAL 3:1, Sampdoria–Bologna 1:2, Sassuolo–Verona 3:3, Udinese–Atalanta 2:3. Parma–Inter 1:2. Az élcsoport: Juventus 69, Lazio 65, Inter 61, Atalanta 57 pont stb. Spanyol bajnokság, a 32. forduló: Villarreal–Valencia 2:0, Granada–Eibar 1:2, Espanyol–Real Madrid 0:1. Az élcsoport: Real Madrid 71, Barcelona 69, Atlético 58, Sevilla 54 pont stb.