2024. április 26., péntek
KORONAVÍRUS VAJDASÁGBAN

Negyven fertőzött az újvidéki klinikai központban

A betegek között van a péterváradi idősotthon tíz gondozottja, öt szabadkai polgár, és a NIS két dolgozója

Hárommal több koronavírussal fertőzött beteget ápoltak szombaton a Vajdasági Klinikai Központban, mint egy nappal korábban. Ketten voltak lélegeztetőberendezésre kapcsolva, egyikük az a 69 éves személy, akit a péterváradi idősotthonból szállítottak kórházba a fertőzés tüneteivel, jelenti a 021.rs.

A Vajdasági Klinikai Központ infektológiai osztályán egyébként a péterváradi idősotthon tíz lakóját kezelik, közöttük öt szabadkai polgárt – közülük három kórházi alkalmazott –, és a Szerbiai Kőolajipari Vállalat (NIS) két dolgozóját.

Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkár Újvidéken kijelentette, hogy a fertőzöttek többségének enyhe tüneteik vannak, de vannak tünetmentes páciensek is. A péterváradi eset kapcsán, ahol a napokban egy magántulajdonban levő idősotthonban többen a betegség jeleit mutatták, elmondta,nincs újabb eset.

A titkár emlékeztetett arra, hogy elszórtan továbbra is jelentkezhetnek újabb megbetegedések, de a járványügyi helyzet ennek ellenére stabil a tartományban. Szabadka esetében sem tartanak attól, hogy nagyobb gócpont alakulna ki. Vajdaságban naponta ezernél is több tesztelést végeznek és az eredmények nem adnak aggodalomra okot. Az embereknek ugyanakkor továbbra is óvatosaknak kell lenniük annak érdekében, hogy ne alakulhassanak ki újabb gócpontok.