2024. május 10., péntek
KORONAVÍRUS VAJDASÁGBAN

Sorra zárják a COVID-osztályokat

A Vajdasági Klinikai Központban jelenleg tizenkét koronavírus-fertőzöttet ápolnak, eggyel kevesebbet, mint hétfőn, a legutóbbi közlemény kiadásakor. A páciensek közül senki sem szorul lélegeztetőberendezésre – írja a 021.rs.

Az Újvidéki Vásáron 11 enyhébb tüneteket produkáló beteg van, ugyanannyi, mint két nappal ezelőtt. Az előzetes bejelentésekkel összhangban, a hét folyamán bezárják a COVID-osztályokat, így az Újvidéki Vásáron kialakított ideiglenes kórházat is, ezért a negatív eredménnyel bíró pácienseket hazaengedik, a még pozitívokat pedig más egészségügyi intézménybe irányítják. Ezt már megtették a pancsovai közkórház esetében, miután az utolsó koronavírus-fertőzöttet is elbocsátották.

Az apatini Junaković gyógyfürdőben – ahol a megfertőződött egészségügyi dolgozókat, katonákat, rendőröket ápolják – hat páciens tartózkodik, kettővel kevesebb, mint hétfőn. Az ott tartózkodókat holnap tesztelik újra, és eredményüktől függően zárják be az intézményt a koronavírus-járvány érintettjei előtt.