2024. április 26., péntek

Ismét shopingba!

Működési engedély a Promenada plázának

Újvidék legnagyobb plázájában sétálva szombaton szinte semmi sem utalt arra, hogy itt nem is olyan régen még szigorú kijárási tilalom volt érvényben, és hogy az államvezetés „olaszországi forgatókönyvvel” riogatta népét, akármit is jelentsen ez a megfogalmazás.

Amilyen gyorsan jött a baj, úgy el is ment, a gyakorlott megfigyelő, azok, akik rendszeresen járnak ebbe a mega bevásárlóközpontba azonban észreveszik a változásokat. A vásárlótömeg árnyalatnyival „erőtlenebb”, mint a válság előtt, az emeletek forgalmi kereszteződéseinél elhelyezett, a tinik kedvenc naplopási pontjakánt elképzelt ülő-pihenőgarnitúrákat eltávolították, az információs kuckóban ülő hölgyet pedig „plexibúrába dugták”. A lényeg azonban nem sokat változott, ismét felülkerekedett a shoppingláz...

Az önkormányzat illetékesei szombaton közleményben adták a nyilvánosság tudtára azt, hogy a Promenada bevásárlóközpont számára jóváhagyták, azaz kiadták a működési engedélyt. A plázát működtető NEPI kompánia engedélykérvényét pénteken fogadta el a város vezetősége. A megnyitási engedélyt azonnal kiadta, így a pláza már aznap, vagyis pénteken fogadhatta a vásárlóit.