2024. május 10., péntek
TOPOLYA

Irány Európa!

A Szerbiai Labdarúgó-szövetség (FSS) múlt szerdai döntése alapján a Szuperliga május 30-án folytatódik. A járvány miatt hozott kormányintézkedések folyamatos enyhülésével a topolyai TSC már egy hete, május 4-én elkezdte szabadtéri edzéseit. A játékosok a másfél hónapos szünet során sem pihentek, és amellett, hogy a TSC közösségi felületein néha megmutatták trükkjeiket, folyamatosan követték az egyéni edzéstervüket is.

A topolyai futballisták az akadémián a válságstáb utasításait követve kezdték újra a munkát. A közelmúltban felmérték a játékosok fizikai állapotát, így könnyebben megtervezhető a felkészülés további menete. Szabó Zoltán, a TSC vezetőedzője szerint az akadémián megfelelő körülmények között edzhet a csapat, amelyet három, egyenként kilencfős csoportra osztottak fel három különböző pályán.

A keretben mindenki egészséges, nincs sérültünk. Először napi egy edzést tartunk, majd lassan áttérünk a napi kettőre, és ha lehetséges, barátságos mérkőzéseket is játszunk majd” – nyilatkozta Szabó, majd hozzátette, hogy a játékosok betartják az előírásokat. A labdarúgók formájáért többek között Dragan Golubović gyógytornász felel.

A TSC a hétvégén hivatalos sajtótájékoztatót is tartott, ahol a csapat tagjai közül a fiatal Sinkovits Dávid – aki a múlt héten ünnepelte 22. születésnapját – szólalt meg: „Mindenki nagyon várta a visszatérést. Otthon edzettünk, de mégsem volt ugyanaz, hiszen csapatsportról beszélünk. Azt hittük, a szezon idő előtt befejeződik, de még lesz négy forduló. Szerintem az első két meccsünk lesz a fontosabb, hiszen ha ezeket megnyerjük, ott lehetünk a negyedik helyen.”

Tomanović Saša csak kiegészíteni tudta Sinkovits gondolatait, és reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy maguk mögött tudják tartani a belgrádi Čukaričkit.

Az FSS ópázovai ülésén szavazattöbbséggel döntöttek a folytatásról, ennek értelmében a legmagasabb osztályban és a másodvonalban is lejátsszák a hátralévő négy fordulót, de a rájátszásra már nem kerül sor.

A topolyai együttesre két hazai (zentai) és két idegenbeli mérkőzés vár. A zentai városi stadionba május 30-án a Javor, június 16-án a Crvena zvezda látogat, míg június 6-án az újvidéki Proleterhez, június 20-án pedig a niši Radničkihez utazik a TSC. A gárda 50 ponttal pillanatnyilag a negyedik, európai kupaszereplést érő pozícióban tanyázik, 3 ponttal megelőzve a Čukaričkit.

A szerb kupa negyeddöntőjének sorsolását szerdán tartják. Az első kalapban a Partizan, a Crvena zvezda, a Radnički (N) és a Mladost kapott helyet, a második kalapban pedig a Vojvodina, a Radnik, az Inđija és a Čukarički szerepel. A negyeddöntős mérkőzések dátuma június 3., az elődöntőké június 10., a döntőé június 24.