2024. május 9., csütörtök

Módosítják a költségvetést

Magasabb lesz a hiány, alacsonyabban alakulnak a bevételek Vajdaságban

Várható volt, hogy a koronavírus-járvány okozta többletkiadások következtében módosítani kell a tartományi költségvetést is. A vajdasági parlament holnapi ülésén vitatja meg a tartományi kormány erre vonatkozó javaslatát, eszerint az idén 73,58 milliárd dinár állna rendelkezésre a tartományi büdzsében; 70,55 milliárd dinárt tenne ki a vajdasági büdzsé bevételi oldala, 73,58 milliárd dinárt pedig a kiadások. A költségvetési hiány 2020-ban Vajdaságban eléri a 4,08 milliárd dinárt, a pótköltségvetés új javaslata értelmében. A deficitet hitelekből, az előző évekből áthozott költségvetési tartalékokból és vagyonértékesítésből fedezi majd a tartomány a tervek szerint.

Ez már a második módosítása az idei tartományi költségvetésnek, az előző még 77,8 milliárd dinárral, 75 milliárdos bevétellel és az említett összegnek megfelelő kiadással, továbbá 3,92 milliárdos deficittel számolt.

Holnapi ülésén agrárpolitikai, vidékfejlesztési, erdő- és vízgazdálkodási kérdésekkel, korábban meghozott programok módosításával is foglalkozik a ház.