2024. május 10., péntek

Továbbra is zárt tárlatok

Egy héttel korábban az ország legtöbb városában már ismét megnyitottak bizonyos kulturális intézmények, az óvintézkedések betartása mellett. Zomborban hivatalosan csak a Milan Konjović Galéria nyitott ki újra, a képgalériát egyidejűleg csak két személy látogathatja.

– A zombori Bieliczky Károly Városi Könyvtár a rendkívüli állapot kihirdetése után sem állt le a munkával, csupán korlátozta a tevékenységi körét. A munka egyedül csak a könyvtár közvetlen olvasóival-felhasználóival állt meg. Ez mindaddig így is marad, ameddig az intézmény nem biztosítja a megfelelő mértékű óvintézkedéseket a dolgozók és felhasználók részére. A könyvtár minden ügyfelet értesít az átmenetei jellegű felhasználási feltételekről azok érvénybelépésekor. Az Avram Mrazović utca felőli könyvesboltunk reggel 8:00 és 13:30 között minden munkanapon továbbra is nyitva áll minden kedves vásárló számára – áll a zombori könyvtár nyilvános felhívásában.

A könyvtár továbbra is szolgálatára áll minden felhasználónak telefonon keresztül, a gyerekosztály telefonszáma 025/431-010, a kölcsönzőosztályt a 025/451-510-es telefonszámon lehet elérni, a tudományos részleg telefonszáma 025/431-680.

Az új, ideiglenes munkaidőről, a munka megszervezésének módjáról, a felhasználói feltételekről a Laza Kostić Kulturális Központ, a Zombori Városi Múzeum, a Történelmi Levéltár egyelőre nem közölt hivatalos információkat.