2024. május 9., csütörtök

Felújították a péterváradi kutyasétáltatót

Több péterváradi lakos is arra panaszkodott, hogy a városnegyedben kialakított, kutyák sétáltatására létrehozott parkocskában tönkrementek a létrák és azok az alkalmatosságok, amelyeket az ebek használnak.
A témával kapcsolatban nyilatkozott Jelena Budimčić, a Városi Kertészet igazgatóhelyettese, aki elmondta, hogy dolgozóik korábban már felmérték a helyzetet a terepen, és megállapították, hogy a kutyák sétáltatására kialakított parkocskában valóban tönkrementek, eltörtek a fából készült létrák, mászókák. Főként azért, mert nemcsak hogy sokan használják, hanem egyesek felelőtlenül veszik igénybe ezeket. Előfordult a korábbiakban, hogy a kistestű kutyáknak előrelátott kutyasétáltatóban nagyobb ebek is „szórakoztak”, és ez nagy mértékben hozzájárult a parkocska eszközeinek az amortizálásához. A Városi Kertészet kezdeményezésére felújították a kutyasétáltatót, rendezték a parkocskát, a továbbiakban a többi városi kutyasétáltatót is felújítják. A parkocska füves részét rendszeresen karbantartják – mondta a Városi Kertészet igazgatóhelyettese.

Újvidéken 11 kutyasétáltatóba vihetik el jelenleg kedvenceiket a polgárok, kerítéssel elkerített területekről van szó, és minden szükséges eszközzel ellátták őket a kutyák sétáltatásához. Mindegyikben kutyaürülék-tárolókat helyeztek el, és padokat is felszereltek a gazdák pihenésére. A Városi Kertészet dolgozói többé-kevésbé az előre meghatározott munkaterv szerint végzik tavaszi teendőiket, hiszen munkavégzésük többnyire nyílt területen történik. A kertészek fertőzéstől védő felszerelésben dolgoznak, de a munkavégzés egyébként is megköveteli a munkaruha viseletét.