2024. március 29., péntek

A szemétnek a kukában a helye!

Az újvidékiek szanaszét dobálják védőmaszkjaikat

A Čistoća köztisztasági közvállalat a sajtóhoz eljuttatott közleményében ismételten kéri a polgárokat, hogy a higiéniai eszközeiket, mindenekelőtt a kesztyűket, nedves zsebkendőket, WC-papírokat és más, hasonló tárgyakat az arra előrelátott helyekre dobják! A háztartási szemetet se az ablakokon és a teraszokon keresztül kell kidobni az utcára! Az alapszabályok betartásával nagyban hozzájárulhatnánk a vállalat munkájának megkönnyítéséhez, illetve a köztisztaság megőrzéséhez is.

Vladimir Zelenović, a Čistoća közvállalat igazgatójának elmondása szerint az alkalmazottak napról napra egyre több eldobott zsebkendőt és kesztyűt szednek össze a város minden részéről köz- és zöldterületekről, valamint a parkolókból is.

–Az utóbbi időszakban egyre több háztartási hulladékkal teli zacskót találnak a dolgozóink városszerte, amelyeket felelőtlen polgárok dobnak ki az ablakokon és teraszokon keresztül. A közvállalat munkatársai folyamatosan terepen vannak, és igyekeznek tisztán tartani a várost, de ebben a polgárok segítségére is szükségünk van és ezért még egyszer felkérünk mindenkit, hogy felelősségteljesen viselkedjenek maguk és mások miatt is – mondta Zelenović.

A Čistoća közvállalat emellett mindennap permetezőgépekkel felszerelve végzi a város utcáinak, valamint a főutcák és a peremvárosi részek fertőtlenítését is.