2024. április 26., péntek

Életbe lépett a kijárási tilalom új időpontja

A kedvenceket ki lehet vinni 20 óra után

Szerbia kormányának döntése értelmében életbe léptek az újabb intézkedések, melyeknek célja a COVID-19 vírus terjedésének lassítása.

Fotó: Dávid Csilla

Fotó: Dávid Csilla

Ma 17 órától reggel 5 óráig kijárási tilalom van érvényben. A házi kedvencüket sétáltatóknak megengedett, hogy elhagyják otthonukat 20 és 21 óra között, de tilos csoportosan sétálniuk, és az otthonuktól nem távozhatnak kétszáz méternél távolabbra.

A kormány megállapította az egészségügyi védőmaszkok maximális kiskereskedelmi árát, mely szerint a maszkok darabja legfelljebb 120 dinárba kerülhet.

Kormányrendeletben határozták meg a pénteken és szombaton életbelépett, tömegközlekedést érintő szigorítások megszegésére vonatkozó büntetéseket.

Ennek értelmében a tömegközlekedést tiltó rendelkezések megszegéséért 50 ezer dinártól két millió euróig terjedő pénzbüntetést szabhatnak ki.

1,5-2 millió eurós büntetéssel sújthatók olyan nemzetközi repülőtársaságok, amelyek Szerbia repülőterein bonyolítanak légiforgalmat, a felelős személyeket 50 ezertől 150 ezer euróig terjedő pénzbírság illetheti.

A témához kapcsolódó más írásainkat itt olvashatják