2024. március 29., péntek
VÁLASZTÁSOK 2020

A VMSZ Nagybecskereken harmadik

Másfél nap alatt 852 támogató aláírás gyűlt össze

A Vajdasági Magyar Szövetség Nagybecskerek város területén (Muzslya, Erzsébetlak, Lukácsfalva, Szentmihály és Nagybecskerek) másfél nap alatt (pénteken és szombaton) 852 támogató aláírást gyűjtött össze a szükséges 690 helyett. Az aláírásokat és a kísérő dokumentációt tegnap délután adták át a városházán.

Nagybecskereken 32 jelöltje lesz a VMSZ-nek (Kecskés István felvétele)

Nagybecskereken 32 jelöltje lesz a VMSZ-nek (Kecskés István felvétele)

Az önkormányzati választásokon a 67 tagú becskereki városi képviselő-testületbe a VMSZ egyharmados listával indul, akár a korábbi választásokon. Ez azt jelenti, hogy 23 jelöltjük lesz. A listavezető Sztojkó József tanár, a Városi Tanács tagja. A jelöltek többsége az itteni magyarság körében ismert személy, de vannak itt új nevek is. Mint ahogy a VMSZ-ben mondják, a jelöltek listája az itteni magyar közösséget tükrözi. A nagybecskereki városi képviselő-testület mostani felállásában a VMSZ-nek két képviselője van.
– Egy-két közjegyzővel dolgoztunk és emiatt néha másfél-két órát is kellett várni az aláírásgyűjtésnél. Az emberek nagyon türelmesek voltak és ezt szeretnénk mindenképp megköszönni nekik. Ilyen módon lehetővé tették, hogy a VMSZ Pásztor István elnevezésű lista (ezt egy-két óra múlva fogjuk tudni pontosan, amikor kinyilvánítják a listát), de valószínűleg a nagybecskereki önkormányzati választásokon a két legnagyobb szerb többségi párt után, az SZHP és az SZSZP mögött a hármas szám alatt tud futni. Ezzel megelőztük az összes többi szerb pártot, amelyeknek belgrádi a székhelyük – nyilatkozta az aláírások átadása után Kovács Elvira, a Vajdasági Magyar Szövetség alelnöke.