2024. március 19., kedd

Álláspont

Mit hoz a Mikulás?

„A Mikulás mindent lát!” – bizonyára sokszor elhangzott ez a mondat az utóbbi hetekben a kisgyermekes családok körében, hátha elrettenti a lurkókat az újabb csínytevéstől és jobb belátásra bírja a rendbontókat.

Középmezőnyből az elitbe?

Magyarország nemzeti futballtizenegye a közelmúltban két nagyobb sikert is elkönyvelhetett: a Marco Rossi irányította gárda előbb káprázatos fordítással 2:1-re megverte Izlandot, ezzel kijutott a jövő évi kontinenstornára, ezt követően pedig csoportelsőként végzett a Nemzetek Ligája B divíziójában és feljutott Európa 16 legjobb csapata közé az A osztályba. Szokták mondani, hogy a győztes csapatnak nem kell magyarázkodnia, most azonban érdemes egy kicsit a színfalak mögé nézni, és kivesézni azt, mi is történt az elmúlt évtizedben Magyarországon.

Fekete péntek a koronavírus árnyékában

Bevásárlási lázban ég a világ egy része, hiszen egyre több országban hódít a fekete péntek (Black Friday), amikor is óriási árkedvezményekkel várják az üzletek a bevásárlókat. Sokan erre használják évi szabadságukat, összekötve a pénteket a hétvégével.

A legkeresettebb kiegészítő

Korábban csupán azt kellett lecsekkolnunk, nálunk van-e a pénztárcánk, a mobilunk és a kulcsaink, mielőtt elhagytuk volna a házat, március közepe óta azonban egy újabb elem került az ellenőrző listára, ami miatt sokszor bosszúsan fordulunk vissza, ha boltba, a munkahelyre vagy bárhova elindulunk otthonról. Nem túlzás azt kijelenteni, hogy az arcmaszk ruhatárunk kötelező kiegészítőjévé vált.