2024. május 10., péntek
KUPUSZINA

Télen is aktívak a helyi tűzoltók

A tűzoltás embert próbáló feladata mellett a kupuszinai Önkéntes Tűzoltó Testület tagjai közösségi életben is aktívak. A téli időszakban a testület tekepályáján rendszeresen tartanak különböző bajnokságokat. Ezek az alkalmak az utóbbi években az ÖTT egykori oszlopos, elhunyt tagja, vezetője, Csizmadia István előtt tisztelegve, a Csizi-emlékverseny nevet kapták.

Közösségi disznótoros

Közösségi disznótoros

Az utóbbi hetekben a település egyesületeinek, civil szervezeteinek tagjaiból álló csapatok mérkőztek meg egymással. Ebből a versenyből a Sportegyesület került ki győztesen, második az Önkéntes Tűzoltó Testület férfi csapata, harmadik pedig a Süllő Horgászegyesület csapata lett. A tekeversenyek az utcák csapatainak mérkőzésével folytatódnak.

Az önkéntes tűzoltók munkáját minden szinten elismerés kíséri. A település polgárai megbecsülésük jeléül nem ritkán meg is ajándékozzák a testületet. Legutóbb Buják Mihályék ajándékoztak egy disznót a kupuszinai ÖTT-nek. A testület ennek köszönhetően egy közös disznótort tartott, ahova meghívta támogatóit, a kupuszinai helyi közösség és a Dunatáj Egyesülés képviselőit, munkatársait, továbbá a kopácsi tűzoltó bajtársakat.