2024. május 1., szerda

Új buszmegállók a Becsei úton

Viszonylag sokan élnek még a Topolya melletti Becsei úti tanyákon. Több mint tíz kisgyerek onnan jár az iskolába nap mint nap, és az MNT által működtetett iskolabusz is megáll ott.

Eddig csak egy kibetonozott rész jelezte a buszmegállót, ahol a diákok és az utasok várhatták a tömegközlekedési eszközöket. A topolyai helyi közösség az önkormányzattal és a Komgrad Közvállalattal közösen új buszmegállókat épített, s ezeket tegnap adták át hivatalosan rendeltetésüknek.

Mirić Námesztovszki Kornélia, a helyi közösség tanácselnöke elmondta, hogy az út mindkét oldalán kialakítottak egy-egy megállót. A beruházás értéke 300 ezer dinár. Érdekesség, hogy a fedett megállóban egy könyveskosarat is elhelyeztek és a Juhász Erzsébet Könyvtár néhány könyvet is ajándékozott, melyeket elhelyeztek a kosárban, így a buszra várakozók szerb és magyar nyelvű kiadványokat lapozgathatnak. Ezzel az ötlettel szeretnék olvasásra sarkallni azokat, akik az autóbuszt várják.

Palusek Györgynek a közelben van a tanyája és harmadik osztályos gyermekével, Csongorral jelen voltak a buszmegálló átadásakor. Elégedettséggel állapították meg, hogy a tűző naptól és a csapadéktól is védve lesznek, ha várakozniuk kell, és olvashatnak is az új buszmegállókban.