2024. március 28., csütörtök
AUSTRALIAN OPEN

Đoković–Thiem döntő

Babos és Mladenović harmadik Grand Slam-trófeájukkal (Fotó: Beta/AP)

Babos és Mladenović harmadik Grand Slam-trófeájukkal (Fotó: Beta/AP)

Az Australian Open férfi egyesének döntőjében vasárnap reggel 9.30-tól a ĐokovićThiem meccset rendezik meg. Đoković a Roger Federer feletti csütörtöki győzelmével kvalifikálta magát, Dominic Thiem pedig tegnap négy játszmában nyert a német Alexander Zverev ellen. Đoković a 26. döntőjében a 17. Grand Slam-serlegért és a világranglista első helyének visszaszerzéséért lép pályára, az osztrák pedig két elveszített Roland Garros után az első trófeát reméli. Kettőjük mérlege 6:4 Novak javára, azzal, hogy a legutóbbi öt meccsből négyet Thiem nyert meg. Papíron Đoković az esélyes, de nem lenne meglepetés, ha a 26 éves osztrák bizonyulna jobbnak.

Thiem tegnap meglehetősen jó meccsen verte Zverevet. A német kezdett jobban, ám a második játszmától kezdve már nem az ő akarata érvényesült.

A női párost a Babos Tímea, Kristina Mladenović magyar, francia kettős nyerte meg, ami a harmadik közös Grand Slam-tilulusuk. Két éve ugyancsak Melbourne-ben győztek, tavaly pedig a Roland Garroson bizonyultak legjobbnak. Babosék az idei melbourne-i tornát óriási fölénnyel nyerték meg. A serlegig vezető úton egyetlen játszmát sem veszítettek, a döntőben pedig a Hszie, Strýcová párosnak mindössze három játékot engedélyeztek.

Ma a női egyes döntőjében a spanyol Garbiñe Muguruza és az amerikai meglepetés Sofia Kenin mérkőzik. Muguruza harmadik, Kenin első nagy serlegéért játszik, és az előbbi a spanyolok első női bajnoka lehetne az Australian Open történetében.

A tegnapi állás szerint a jövő héten Montpellier-ben Filip Krajinović az 5. kiemelt lesz, Fucsovics Márton pedig visszalépett. Az argentin Córdobában Györe LászlóSchwartzman és Pella mögött a harmadik kiemelt, Balázs Attila a második tartalék, az indiai Púnában pedig Milojević és Troicki indul a selejtezőben.