2024. április 26., péntek
SPORTHÍREK

Gladiolus-liga – idén is!

ASZTALITENISZ

A Zenta Asztaliteniszklubból értesítik az érdeklődőket, hogy az idén is megszervezik a községközi amatőr asztalitenisz-csapatbajnokságot, a Gladiolus-ligát. Benevezni a klubban (Boško Jugović 24.) ma lehet 20 óráig személyesen, vagy telefonon a 024/815-848-as számon.

SAKK – FELSŐHEGY

Orompart sikere

A felsőhegyi sakk-klub vasárnap délelőtt rendezte meg ötödik csapatversenyét. Az ötfordulós rapid tornát az Ősz Szabó Ferenc, Farkas Sándor, Molnár Gábor Roland, Ljubomir Vranić, Zoran Davidović összetételű oromparti csapat nyerte meg. A gárda fölényét jól jelzi, hogy minden mérkőzését megnyerte, és mindössze másfél táblapontot engedélyezett az ellenfeleknek. A második helyen a zentai nyugdíjasok végeztek, csupán egy ponttal megelőzve Felsőhegy csapatát.

A végeredmény: 1. Orompart I. 10, 2. Nyugdíjasok 7, 3. Felsőhegy 6, 4. Orompart II. 3, 5. Ifik 3, 6. Tornyos 1 pont.

TORNA

Tizenkét érem a szabadkaiaknak

A szabadkai Partizan-Železničar Tornaklub tagjai 12 érmet, 6 aranyat és 6 ezüstöt nyertek Kostolacon, az országos pionír liga 2. fordulójában. A dobogó legfelső fokára Gombás Tamás (I. kategória, 8 éves korig), Gombás Balázs (II. kategória, 9–10 évesek), Filip Kulić (IV. kategória, 13–14 évesek) állhatott, ugyanakkor az említett versenyzők a pionír liga összesített versenyében is a legjobbnak bizonyultak, míg a kostolaci versenyen és összesítettben is Márton Erik (I. kategória), Mihajlo Strajnić (III. kategória, 11–12 évesek) és Jugyák Romeo (IV. kategória) a második helyen végzett.

RÖPLABDA

Négy vendéggyőzelem

A férfi szuperliga 7. fordulójában a vendégek arattak, csupán a Vojvodina tudott hazai pályán nyerni, de az újvidékiek is megszenvedtek a pazovaiakkal, és csak öt játszmában tartottak otthon két pontot. Szoros volt a szabadkai rangadó is, amelyet végül mégis a nišiek nyertek. A nőknél első vereségét szenvedte el az obrenovaci TENT, így a Jedinstvo állt a táblázat élére.

A következő fordulóban a Spartacus újabb rangadón, Kragujevacon vendégszerepel, a Vojvodina pedig a sereghajtó Novi Pazart fogadja.

Szabadka: Spartacus–Niš 2:3 (17:25, 25:21, 25:22, 25:27, 10:15)

Sétaerdei sportcsarnok, 300 néző, vezette: Rogić, Gradinski (Belgrád).

Spartacus: Milović (libero), Arsenoski 1, Jungić 3, Veselinović 17, Peić (libero), Seizović, Simić 7, Nestorović, Tonić, Dulić, Radosavljević 15, Tumbas 11, Nedeljković 6.

Niš: Lopar 7, Pejčić 2, Nikić, Jović (libero), Milovanović, Kovač, Keita 32, Stojković 9, Ikhbayri 16, Jelić 6, Živanović, Jovanović, Tokić 2.

Óriási csatában maradtak alul a szabadkai röplabdázók. A hazaiak nem találták ellenszerét a vendégek két idegenlégiósának játékára, a mali Noumory Keita és a líbiai Ahmed Ikhbayri ütésekben és sáncban is egyaránt jeleskedett, és elsősorban nekik köszönhető, hogy a dél-szerbiai csapat győzni tudott Szabadkán.

Szuperliga, férfiak, 7. forduló: Spartacus–Niš 2:3, C. zvezda–Radnički (K) 0:3, Vojvodina–Jedinstvo (P) 3:2, Mladi radnik–Partizan 0:3, Novi Pazar–Ribnica 0:3. Az élcsoport: Vojvodina 6:1, Radnički (K) 6:1, Niš 5:2, Spartacus 5:2 stb.

Szuperliga, nők, 7. forduló: Jedinstvo (P)–Spartacus 3:0, Ub–TENT 3:0, Partizan–Klek 1:3, C. zvezda–Železničar 3:2, Beograd–Vizura 0:3. Az élcsoport: Jedinstvo (P) 7:0, TENT 6:1, Ub 5:2, Železničar 4:3 stb.