2024. május 9., csütörtök

Hamarosan kezdődhetnek a munkálatok

Kiírták a közbeszerzési pályázatot az adai wellnessközpont kiépítésére

Hosszas előkészületek után Ada község önkormányzata szerdán kiírta a közbeszerzési pályázatot az adai wellnessközpont kiépítésére, ami hamarosan meg is kezdődhet a rendelkezésre álló tervek alapján.

A helyi önkormányzat közleménye tudatja, hogy az eljárás lefolytatása után a szerződés aláírására 45 napon belül sor kerülhet azzal a kivitelező céggel, amely a legkedvezőbb ajánlatot nyújtja be.

A beruházással Ada község számára egy újabb lehetőség nyílik az idegenforgalom fejlesztésére. A leendő létesítmény csaknem 2300 négyzetméteres területen kerül kialakításra Adán, a rekreációs központban. A tervek szerint az építkezés első fázisának befejeztével három beltéri úszómedence készül el, egy relax-, egy élmény- és gyermekmedence. A komplexum egyidejűleg 160 fő befogadására lesz alkalmas, a további bővítés után pedig 240 főt láthat vendégül. A medencék és az épület fűtését a termálkútból nyert meleg vízzel biztosítják, ennek köszönhetően a létesítmény egész évben nyitva áll majd a látogatók előtt. A medencék mellett finn szauna, gőz- és pezsgőfürdő is helyet kap majd az épületben a minőségi kikapcsolódás részeként. A gyerekek szórakoztatására játszóház alakítanak ki, a felnőtt vendégek számára pedig büfét alakítanak ki.