BOLGÁR HALÁLKAMION

Vietnámi volt a harminckilenc áldozat

Hanoi miniszteri szintű delegációkat küld Nagy-Britanniába

(MTI/Hszinhua/Tanjug/thetimes.co.uk)

2019. november 4., 13:03 >> 2019. november 4., 14:03

Kommentek száma 0  A cikkhez tartozik képgaléria  Megjelent nyomtatásban

Miniszteri szintű delegációkat küld Nagy-Britanniába a vietnámi miniszterelnök, hogy együttműködjenek a brit hatóságokkal a múlt héten egy bolgár rendszámú kamion hűtőkonténerében Anglia délkeleti részén holtan talált vietnámi állampolgárok ügyében – jelentették be vasárnap Hanoiban.

Családtagját gyászoló vietnámi család (Fotó: Beta/AP)

Családtagját gyászoló vietnámi család (Fotó: Beta/AP)

A Hanoiban kiadott közlemény szerint Nguyen Xuan Phuc kormányfő részvétét nyilvánította a halálos áldozatok családjainak, egyben felkérte a vietnámi helyi hatóságokat, segítsék az érintett családokat abban, hogy felül tudjanak kerekedni az őket ért fájdalmon és veszteségen.

Gareth Ward, Nagy-Britannia hanoi nagykövete egy videoüzenetben azt mondta, miközben a brit hatóságok egyelőre nem hozhatják nyilvánosságra az áldozatok nevét, az essexi rendőrség folytatja a szoros együttműködést a vietnámi kormánnyal és másokkal, hogy azonosítsa az áldozatokat, és támogatást nyújtson a tragédia érintettjeinek.

Tegnap Londonban a brit főváros vietnámi közösségének több száz tagja gyűlt össze azon a gyászmisén, amelyet a szörnyű körülmények között elhunyt 39 polgártársuk lelki üdvéért szolgáltattak. A brit lapok tegnap több áldozatról is fényképes beszámolót közöltek, beszámoltak egyikük megrázó utolsó üzenetéről is, amely szerint a fiatal vietnámi nő, Pham Thi Tra My a kamionból utolsó perceiben azt írta sms-ben az anyjának: „Sajnálom, anya. Az én külföldi utam nem sikerült. Anya, nagyon szeretlek. Meghalok, mert nem tudok lélegezni.”

Pham Thi Tra My (Fotó: msn.com/Facebbok)

Pham Thi Tra My (Fotó: msn.com/Facebbok)

A rendőrség pénteken számolt be arról, hogy valószínűleg vietnámi volt az a 39 ember, akit a múlt héten találtak holtan egy bolgár rendszámú kamion hűtőkonténerében. Az első hatósági beszámolókban még az szerepelt, hogy az áldozatok mindegyike kínai állampolgár volt. A területileg illetékes Essex megyei rendőrség tájékoztatásában azonban közölte: az eddigi azonosítási vizsgálatok alapján most már úgy tartja, hogy az áldozatok vietnámiak.

A rendőrség kapcsolatban van a vietnámi kormánnyal, emellett közvetlen kapcsolatba lépett számos családdal Nagy-Britanniában és Vietnámban, és úgy tűnik, hogy sikerült is megtalálni a tragédia több áldozatának családját.

Ugyanakkor még nincs olyan bizonyíték a hatóságok birtokában, amelynek alapján mindezt hivatalosan meg lehetne erősíteni, az ehhez szükséges bizonyítékok összegyűjtése jelenleg is számos országban folyik világszerte. A nyomozás keretében pénteken három embert vettek őrizetbe, kettőt Vietnámban, egyet Írországban. Az ügyben már a múlt héten is őrizetbe vettek négy gyanúsítottat, hármat Angliában, egyet Írországban.


Mielőtt hozzászólna a cikkhez, kérjük olvassa el a moderálási alapelvet!

! Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie:
Facebook belépés
Listázás:

 • HETI ROVATOK
 • Kerekeken
 • Napsugár
 • Nyugdíjasok oldala
 • Vonalkód
 • MELLÉKLETEK
 • Sportvilág
 • Üveggolyó
 • Magvető
 • Képes Ifjúság
 • Tarka Világ
 • Kilátó
 • Hétvége