2024. május 2., csütörtök
BAJNOKOK LIGÁJA

Håland duplája sem volt elég

Håland produkciója kevés volt a Napoli ellen (Fotó: Beta/AP)

Håland produkciója kevés volt a Napoli ellen (Fotó: Beta/AP)

A Napoli szerda este 3:2-es győzelmet ünnepelt idegenben a Salzburg ellen a Bajnokok Ligája E csoportjában, ezzel Carlo Ancelotti gárdája a kvartett élére állt. Az osztrákok korábban fölényes, 6:2-es eredménnyel kiütötték a Genket, a Liverpool ellen pedig 4:3-as vereséget szenvedtek. Az amerikai Jesse Marsch meglepő módon nem jelölte a kezdőbe Szoboszlai Dominiket, így a csatársorban a norvég csodagyerek Håland társa a dél-koreai Hwang volt. A Napoli Mertens révén már a 17. percben előnyhöz jutott, ám a szünetre 1:1-es döntetlennel vonultak el a csapatok, ugyanis Håland tizenegyesből egalizált. A második félidőben is hasonló volt a felállás: Mertens újabb gólt lőtt, de Håland a 72. percben másodszor is a hazaiak segítségére volt. A 2:2-es állás nem sokáig állt az eredményjelzőn. Insigne a 73. minutumban a salzburgi védők megingását kihasználva eldöntötte a három pont sorsát. A csoport másik mérkőzésén a címvédő Liverpool 4:1-re nyert a Genk ellen.

Alaposan megszenvedett a nemzetközi sajtó által csak GSM-nek (GriezzmanSuárezMessi) keresztelt trióval felálló Barcelona a prágai Slavia vendégeként. Ernesto Valverde legénysége a 2:1-es végeredménynek köszönhetően három ponttal gazdagodott, de a gránátvörös-kékek az utolsó percekig izgulhattak, a két berámolt találat pedig meglehetősen komikus körülmények között született. A négyes másik párharca előzetesen jóval izgalmasabbnak ígérkezett, ám az Antonio Conte által vezetett Inter még egy büntetőt kihagyva is 2:0-ra verte Lucien Favre Dortmundját. Féltávnál a német és az olasz együttes 4-4 ponttal áll.

A játéknapon a Chelsea Amszterdamban felülmúlta az Ajaxot, a Gulácsi fémjelezte Leipzig 2:1-re nyert a Zenit ellen, a Benfica a hajrában tört borsot a Lyon orra alá, a Lille és a Valencia pedig a nap egyetlen döntetlenjét produkálta.