2024. május 10., péntek
EURÓPA-LIGA

A Vörös Ördögök Belgrádban

A Manchester Unitedet látja vendégül a Partizan ma este (18.55) az Európa-liga harmadik fordulójában, amely a fekete-fehérek szezonjának eddigi legfontosabb mérkőzése. A szerb csapat és az angol gigász az L csoport élén áll 4-4 ponttal, így az összecsapás közvetlenül dönt a csoportelsőségről. A Vörös Ördögök ingadozó formáját tekintve koránt sincs kizárva, hogy Savo Milošević fiai legalábbis pontot szereznek, ebben az irodák is egyetértenek (3,20-3,30-2,30).

A meccsre készülve nem csak a vegytiszta labdarúgás érdekelte a sajtót, hiszen a Partizannak és az angol focinak is voltak közelmúltbéli esetei a rasszizmussal összefüggésben. A Partizan már két hazai EL-meccset játszott az idén zárt kapuk mögött a szurkolók bekiabálásai miatt, míg az angol válogatott tagjait Bulgáriában az Eb-selejtezőn érték inzultusok.

Mint egykori játékos, akinek a világ minden tájáról vannak barátai, mindent meg szeretnék tenni, hogy vendégeink a lehető legotthonosabban érezzék magukat Belgrádban. Azt üzenem a szurkolóinknak, hogy egy hatalmas klub látogat hozzánk, és büszkének kell lennünk arra, hogy 1966 óta először játszhatunk a Uniteddel, valamint arra, hogy milyen játékosok, edzők és rajongók fognak vendégeskedni nálunk” – fogalmazott az Angliában, az Aston Villában három szezont lehúzott Milošević, akit a The Sun szólaltatott meg a témakörben.

Meglepetés kéne a Fradinak

Nem épp rózsás helyzetből várja a harmadik csoportmérkőzést a Ferencváros, amely az előző körben otthon szenvedett súlyos vereséget a Ludogorectől (0:3), és jócskán megcsappant a továbbjutási esélye a H kvartettben. Szerhij Rebrov legénysége a rosszul kezdő, pont nélküli CSZKA vendége lesz ma este (18.55), és bár az oroszok formája igencsak hullámzó, már a pontszerzés is szép eredmény lenne Moszkvában. A Zöld Sasok az NB I-ben az Újpest elleni derbin aratott 1:0-s győzelemmel hangolódtak Európára.