2024. május 10., péntek
ÚSZÁS

Az Iron harmadik

Hosszú Katinka csapata, a Team Iron a harmadik helyen zárt a Nemzetközi Úszóliga (ISL) Lewisville-i állomásán. A szombaton és vasárnap 25 méteres medencében tartott fordulót többek között Kapás Boglárkát is felvonultató London Roar nyerte, 27,5 ponttal megelőzve a LA Current gárdáját.

A Team Iron soraiban vízbe ugró Szabó Szebasztián jól szerepelt, az első versenynapon, 100 pillangón szerzett második helye után vasárnap javítani tudott, 50 méteren 22,47 másodperces idővel utasította maga mögé vetélytársait és ért elsőként a falhoz. Hiába járunk az idény elején, Szebi már most csúcsforma közeli állapotban van, idejével jelenleg vezeti az európai ranglistát!

Az Iron sztárja a hétvégén egyébként egyértelműen Vladimir Morozov volt, aki mindamellett, hogy két első (50 m mell és gyors) és egy második (100 m gyors) helyet szerzett, később a férfiak Skins – tripla pontokért zajló 50 gyors – versenyét is megnyerte, ráadásul ő lett a texasi állomás MVP-je is.

A sorozat most hétvégén Budapesten, a Duna Arénában folytatódik, a döntőt december 20-án és 21-én Las Vegasban rendezik majd.