2024. május 9., csütörtök

Top Job munkabörze másodszor

A SPENS épületében (Vojvodina Sport- és Üzletközpont) tegnap megtartották a második Top Job munkabörzét, amelyen 25 vállalat nagyjából 5000 állást kínált a munkanélküliek számára.

A szervezők szavai szerint, kb. 5000 munkahely volt kínálatban, az általános iskolai végzettségűektől egészen az egyetemi diplomásokig mindenki számára akadt vonzó kínálat. A Top Job munkabörzét a belgrádi Backup Kft. szervezte a Nemzeti Munkaközvetítő Szolgálat támogatásával.

Saša Bilinović, a Városi Gazdasági Hivatal vezetője hangsúlyozta: a szerbiai városok közül Újvidék az élen jár a Nemzeti foglalkoztatási akcióterv támogatásában, erre a célra az idén kb. 160 millió dinárt irányoztak elő a városi költségvetésben.

Újvidéken évente két munkabörzét tartanak a városi önkormányzat és a Nemzeti Munkaközvetítő Szolgálat szervezésében, amelyeken általában 140 munkáltató vesz részt. Több mint 2500 munkahelyet kínálnak a munkanélküliek számára. Hozzátette: a két munkabörzén a munkahelyekre pályázók 25 százalékának 6 hónapon belül sikerült/sikerül elhelyezkednie a felkínált munkahelyek egyikén, ami nagyon jó eredménynek számít.

Marina Antić, a Top Job szervezője emlékeztetett arra, hogy ezt a rendezvényt már 10 éve rendszeresen megtartják Belgrádban. Szerinte, függetlenül a digitális technológia előnyeitől, fontosnak bizonyul a munkanélküliek közvetlen kapcsolata a munkáltatókkal, és a munkabörze erre kiváló alkalom. Antić kiemelte: Újvidéken másodszor tartották meg a Top Job munkabörzét, és most sokkal több munkáltató jelentkezett, mint az első rendezvényre. A Dnevnik napilap honlapján közzétették a Nemzeti Munkaközvetítő Szolgálat adatait, amelyek szerint Újvidéken szeptember végén 12.186 munkanélkülit regisztráltak, ami 17,68 százalékkal kevesebb, mint egy évvel ezelőtt. A munkanélküliek közül 7271 nő, ami összességében nézve 59,67 százalék. A harminc éven aluliak százaléka 18,54 százalék, az 50 évnél idősebbeké pedig 33,22 százalék.