2024. április 26., péntek

Elsősök ünnepe

A nyugat-bácskai magyar elsősök is átvették az MNT-ajándékcsomagjait

A Magyar Nemzeti Tanács beiskolázási tanszercsomagokat ajándékoz a szeptemberben magyar tannyelvű első osztályba induló gyerekeknek. Zomborban. A Magyar Polgári Kaszinóban Turkál Marianna tanítónő, a Magyar Nemzeti Tanács Oktatási Bizottságának tagja által szervezett ünnepi műsor keretében vehette át az ajándékot Apatin, Hódság és Zombor községből 6 település összesen 44 kisdiákja. Vendégként jelen voltak a nyugat-bácskai iskolaigazgatók, tanítók, tanárok, szülők, családtagok, a helyi tisztségviselők és a közélet egyéb jeles személyiségei. A leendő elsősök, Bezdán Zolna Bácsgyulafalváról, Buják Róbert Kupuszináról és Holló Hunor Doroszlóról verssel léptek fel, testvéreik, Bezdán Kinga és Lukács Csaba Bácsgyulafalváról és Holló Róbert Doroszlóról jeleneteket mutattak be. Rendhagyó, rövidített iskolaórát tartott Turkál Marianna egykori tanárnője, Ódry Terézia biológus, Janikovszky Éva szövegét pedig egykori tanítványa, L. Móger Tímea költő, művelődésszervező olvasta fel.

– Kívánjuk, hogy édes öröm legyen számotokra a tanulás egész életetek során. Anyanyelveteket pedig gazdagítsátok, gyarapítsátok, éljetek vele és benne, mindannyiunk örömére és nemzetünk épülésére, gyarapodására – mondta Turkál Marianna a csomagosztás előtt.

A műsor végén megvendégelés és barátkozás következett. Ebben és a helyszín biztosításában a Doroszlói Keresztény Magyar Nyugdíjasok Egyesületének tagsága, a kupuszinai József Attila Általános Iskola és a Magyar Polgári Kaszinó nyújtott segítséget.