2024. május 1., szerda

Csütörtök éjféltől kampánycsend

A Szerb Haladó Párt és a Vajdasági Magyar Szövetség koalíciója mind a 37 helyi közösségben állított listát

Vasárnap Szabadka Város 37 helyi közösségében tartanak tanácsválasztást. A választópolgárok 103 szavazókörben adhatják le voksaikat. A választások legfontosabb tudnivalóit Nenad Kozomora, a Szabadkai Választási Bizottság elnöke mondta el lapunk számára.

– A választásokat 7 és 20 óra között tartják meg. Az a szavazópolgár, aki betegség vagy egyéb probléma miatt nem tud eljutni a szavazóhelyre, vasárnap délelőtt 11 óráig felhívhatja a szavazóhelyére beosztott szavazatszámláló bizottságot. A bizottság lehetővé teszi számára, hogy a szavazóhelyen kívül szavazhasson. Kiemelném, hogy azok a szavazópolgárok, akik nem kaptak választási értesítőt, érvényes személyazonossági igazolvánnyal vagy útlevéllel leadhatják szavazatukat – magyarázta Nenad Kozomora.

A választásokon több lista is verseng a voksokért.

– A Szerb Haladó Párt és a Vajdasági Magyar Szövetség koalíciója mind a harminchét helyi közösségben állított listát. Nyolc helyi közösségben a Vajdasági Horvátok Demokratikus Szövetsége, öt helyi közösségben a Vajdasági Szociáldemokrata Liga, szintén ötben a Szerbiai Szocialista Párt, háromban a Bácskai Bunyevácok Szövetsége és kettőben a Bogoljub Karić vezette Szerbia Ereje Mozgalom állított listát – mondta a bizottság elnöke.

Nenad Kozomora az elmondottakhoz hozzátette, hogy csütörtök éjféltől kampánycsend lép érvénybe, amely vasárnap 20 óráig tart.

További információkat a választásokkal kapcsolatban a szavazópolgárok a Szabadkai Város Választási Bizottság 024/673-225-es telefonszámán kaphatnak.