2024. április 26., péntek

Nem volt gond a matematikával

A kedden elhalasztott matematika kisérettségit ma csaknem 69 400 nyolcadikos töltötte ki országszerte. A diákok 9 és 11 óra között írhatták a tesztet, amelyen maximum 13 pontot tudnak összegyűjteni. Az oktatásügyi minisztérium közleménye szerint a záróvizsga zökkenőmentesen folyt. A minisztérium vezetői megköszönték a diákok, a szülők és a tanárok türelmét, valamint megígérték, hogy a jövőben el fogják kerülni a keddihez hasonló eseteket, vagyis a tesztek kiszivárogtatását.

– A diákoknak nem okozott gondot a matematika teszt megoldása. A kombinált tesztet sokkal nehezebbnek találták, főleg a földrajzfeladatokat. A tanulók meg voltak elégedve a mai vizsgával. A záróvizsgán minden rendben folyt, semmilyen fennakadás nem történt – nyilatkozta Đurić Kiss Melinda, a szabadkai Október 10. Általános Iskola igazgatónője.

Egy nyolcadikos diák, Viktória elmondta, hogy nem érezte nehéznek a matematika érettségit.

– Voltak feladatok, amelyek több időt igényeltek, és nehezebb volt megoldani őket. Még ezeket is gond nélkül meg lehetett csinálni, ha előtte készültünk rá – tudtuk meg Viktóriától.

A kisérettségi vizsgák végleges eredményét jövő csütörtökön 8 órakor teszik közzé. Ha valaki nem döntötte el, hogy melyik középiskolába szeretne iratkozni, még van egy kis ideje, hiszen a tanulóknak jövő pénteken és szombaton 8 és 15 óra között kell kitölteniük a kívánságlistákat. Egészen július 7-én derül ki, hogy a végzősök melyik középiskolában folytathatják a tanulmányaikat. A középiskolákba való iratkozás július 8-án és 9-én 8 és 15 óra között lesz.

Az a diák, akinek nem sikerült bejutnia egyik középiskolai szakra sem, július 8-án 8 és 15 óra között adhatja át a kívánságlistát. Az általános iskoláknak július 10-én 20 óráig kell megjelentetniük, hogy ezek a végzősök melyik középiskolai szakokra jutottak be az iratkozás második körében. A tanulók a fennmaradt helyekre július 11-én 8 és 15 óra között tudnak beiratkozni.